Oktoberfest Munchen 2020: 19 september t/m 4 oktober

Benieuwd naar de datum van Oktoberfest München 2020? Het 187e Oktoberfest München wordt in 2020 gehouden van 19 september t/m zondag 4 oktober.

Het grootste festival ter wereld wordt bezocht door zo’n 6 a 7 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Het Oktoberfest werd verzet naar september omdat dat een warmere maand is dan oktober. Het eindigt traditiegetrouw nu het eerste weekend van Oktober.

Wat is het Oktoberfest?

Het Oktoberfest is het grootste bier- en volksfeest ter wereld. De geschiedenis gaat terug naar het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen te vieren.

Oktoberfest München 2020: wat is er te zien en te doen?

Op de Wiesn (het Oktoberfest-terrein) staan 14 grote en veel kleinere biertenten. Deze worden gerund door de zes grote bierbrouwerijen (families) uit München. Er wordt veel gedronken en gegeten in de biertenten, waar enorme keukens in gebouwd zijn. Deze biertenten zijn dan ook geen feesttenten van doek of zeil, zoals wij deze kennen, maar heuse, prachtig aangeklede, houten constructies.

De enorme Festzelte hebben tot 10.000 zitplaatsen per tent. Om de tenten heen vind je biergartens. Op het terrein vind je naast de grote biertenten veel kleinere biertenten, kraampjes met versnaperingen en traditionele Beierse gerechten. Daarnaast vind je op Oktoberfest München 2020 een hele grote kermis en “beroemde” attracties, zoals Das Riesenrad en de Olympia Looping.

Bekijk bijvoorbeeld eens het programma van vorig jaar, dat er ook in 2020 weer ongeveer zo uit zal zien.

Oktoberfest München 2020 bezoeken?

Doen! Het oktoberfest is een echt bucketlist-item. Het is gigantisch groot en je kunt het terrein en de sfeer met niets vergelijken. Vragen of informatie over (het bezoeken van) het Oktoberfest in München? Wij komen er ieder jaar en vertellen je er graag meer over!

Neem contact op   Bel of App met 06-13112023

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

Maak je keuze:


Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid