Oktoberfest Stuttgart: Canstatter Volksfest of Stuttgart Beer Festival

Oktoberfest Stuttgart wordt ook wel Canstatter Volksfest of Stuttgart Beer Festival genoemd. Het wordt gezien als het tweede grootste volksfeest ter wereld, na het Oktoberfest in München. De keerzijde van Oktoberfest München is dat het ook wel als te toeristisch, te traditioneel en te prijzig gezien wordt. Daar heb je in Stuttgart géén last van!

Het Canstatter Volksfest, dat plaatsvindt op de Canstatter Wasen (in 2021 van 25 september t/m 11 oktober), is dan ook populair onder Nederlanders, omdat het een écht en groot Oktoberfest is met authentieke Duitse sfeer, heerlijk eten en 9 grote biertenten. (Internantionale) bezoekers zijn daarnaast gefascineerd door de bijzondere sfeer van de immense kermis met spectaculaire attracties: één van de grootste kermissen van Europa.

Oktoberfest Stuttgart: minder traditie, meer party

Als klap op de vuurpijl is het feest in de biertenten van het Canstatter Volksfest net wat wilder en ‘hipper’ dan in München. Waar het Oktoberfest in München regels heeft die bepalen hoeveel traditionele muziek er moet worden gespeeld; heeft het Stuttgart Beer Festival laserproducties, grote schermen en wordt er hippe muziek op de Alpenhoorn gespeeld. En wat denk je van echte rockers die hits spelen op elektrische gitaren? Dat ga je in het, meer traditionele München, niet zien!

Veelzijdiger in (drank) en muziek-aanbod

Op het Oktoberfest in München drink je vooral bier, maar het Stuttgart Bier Festival biedt meer: goed gevulde bars, speciale dranktenten, shots, cocktails, wijn en zelfs een biertent met een verhoogde draaiende bar. Ook blijven de tenten veel langer open en kun je tot in de nacht door-partyen.

Vlooienmarkt en parade

Even klaar met proosten? Net zoals op alle grote Oktoberfeesten heeft Stuttgart ook een festival-parade en ook hoort er een bijzondere, kleurrijke vlooienmarkt (Kraemermarkt) bij het feest. Deze markt, met meer dan 50 kraampjes in sieraden, kunst, thee, kruiden, cosmetica, geschenken etc., behoort vanaf het begin tot het Canstatter Volksfest. Je kunt hier, weg van de drukte van het Oktoberfest, even heerlijk rondwandelen in ontspannen sfeer.

Oktoberfest Stuttgart bezoeken?

Ben je al overtuigd van de veelzijdigheid van het feest? Wij wel! Het Oktoberfest Stuttgart is ook nog eens dichterbij dan München én beter voor je portemonnee. Jetzt geht’s loooooos!

Neem contact op   bel of App met 06-10397766

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

Maak je keuze:


Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid