Oktoberfest Stuttgart: Canstatter Volksfest of Stuttgart Beer Festival

Oktoberfest Stuttgart wordt ook wel Canstatter Volksfest of Stuttgart Beer Festival genoemd. Het wordt gezien als het tweede grootste volksfeest ter wereld, na het Oktoberfest in München. De keerzijde van Oktoberfest München is dat het ook wel als toeristisch, (te) traditioneel en prijzig gezien wordt.

Het Canstatter Volksfest, dat plaatsvindt op de Canstatter Wasen (in 2022 van 23 september t/m 9 oktober), is ook populair onder Nederlanders, omdat het een écht en groot Oktoberfest is met authentieke Duitse sfeer, heerlijk eten en 9 grote biertenten.

(Internationale) bezoekers zijn daarnaast gefascineerd door de bijzondere sfeer van de grote kermis met spectaculaire attracties.

Oktoberfest Stuttgart: minder traditie, meer party

Het feest in de biertenten van het Canstatter Volksfest is over het algemeen net wat wilder en ‘hipper’ dan in München.

Waar het Oktoberfest in München regels heeft die bepalen hoeveel traditionele muziek er moet worden gespeeld; heeft het Stuttgart Beer Festival laserproducties, grote schermen en wordt er hippe muziek op de Alpenhoorn gespeeld. Ook zie je er echte rockers die hits spelen op elektrische gitaren.

Veelzijdiger in (drank) en muziek-aanbod

Op het Oktoberfest in München drink je vooral bier, maar het Stuttgart Bier Festival biedt meer: goed gevulde bars, speciale dranktenten, shots, cocktails, wijn, maar ook een biertent met een verhoogde draaiende bar. Doorgaans blijven de tenten langer open en kun je tot in de nacht door-partyen.

Vlooienmarkt en parade

Even klaar met proosten? Net zoals op alle grote Oktoberfeesten heeft Stuttgart ook een festival-parade en ook hoort er een bijzondere, kleurrijke vlooienmarkt (Kraemermarkt) bij het feest.

Deze markt, met meer dan 50 kraampjes in sieraden, kunst, thee, kruiden, cosmetica, geschenken etc., behoort vanaf het begin tot het Canstatter Volksfest. Je kunt hier, weg van de drukte van het Oktoberfest, even heerlijk rondwandelen in ontspannen sfeer.

Oktoberfest Stuttgart bezoeken?

We hopen dat we je een indruk hebben kunnen geven van de verschillen tussen het Oktoberfest in Stuttgart en het Oktoberfest in München. Feit blijft: het enige echte Oktoberfest (en het grootste ter wereld) dat een onwisbare indruk op je zal maken, is Oktoberfest München.

Wil je eens met ons sparren of meer weten?

Neem contact op   Bel of App met 06-13112023

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING