Springfest München: Oktoberfest in de lente

Authenthieker, maar mét de grote biertenten

Springfest Munchen bezoeken?

Springfest München, ook wel het Frühlingsfest, is een kleine variant van Oktoberfest in München. Het Frühlingsfest vindt 2023 weer plaats van 21 april tot 7 mei op de Theresienwiese, het Oktoberfest-terrein in München.

Wat is het Fruhlingsfest?

Het Frühlingsfest is een “klein Duits Oktoberfest”, maar dan in de lente. De grootste worden georganiseerd in München, maar ook in Stuttgart en er komen “slechts” tienduizenden bezoekers op af. Op het bekende Oktoberfest daarentegen, komen zo’n 5 a 6 miljoen mensen af. Het is daardoor wel veel minder authentiek dan het Springfest.

Springfest Munchen: grote biertenten

Op het Frühlingsfest staan twee grote biertenten, er zijn grote pullen bier, heerlijke gerechten en live muziek. Het bier is wat lichter (niet qua alcoholpercentage) en uiteraard heerst er een zonnige lentesfeer. Er zijn overal bloemetjes en leuke lentekleurtjes te zien en ook zijn er kermisattracties.

Het lente-bierfeest gaat traditioneel van start met schoten in de lucht en een parade met paarden en wagens van de bierbrouwerijen en mensen gekleed in traditionele klederdracht. Kortom: genoeg spaβ voor Jan en Alleman!

Indruk van het Frühlingsfest

De beste indruk van het Frühlingsfest krijg je als je dit filmpje bekijkt:

Hoe kom je op het Frühlingsfest?

Je kunt op allerlei manieren gemakkelijk in München komen. Ga met de auto, het vliegtuig, neem de FlixBus of de trein (NS International). Combineer het Springfest ook met een bezoek aan de stad München voor een leuke stedentrip.

Camping Springfest Munchen

Een leuke manier om te overnachten nabij Springfest Munchen te bezoeken is volgens ons de Springfest-camping in Munchen. Het kan ‘s nachts wat koud zijn, maar overdag is het altijd heerlijk zonnig lenteweer. Natuurlijk kun je ook een hotel, hostel of Airbnb boeken.

Springfest bezoeken?

Neem gerust contact op. Vink ‘Frühlingsfest München’ aan in ons formulier en je wordt direct gekoppeld met onze expert.

Ein Prosit!

Neem contact op 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING

 

Blog

Hoe was je je Dirndl?

beheerder 26 September 2023 Geen categorie

Heb je ook geïnvesteerd in een mooie Dirndl of ga je een mooie Dirndl kopen? Dan is het belangrijk dat je deze op de juiste manier wast en onderhoudt. De Dirndl bestaat uit 3-delen (lijfje, blousje, schortje) en het is belangrijk dat je deze goed scheidt en rekening houdt met kleurbehoud.

Lees meer

De Oktoberfest-drug: Wiesn-koks

beheerder 26 September 2023 Geen categorie München

Wist jij al dat je op het Oktoberfest niet alleen bier voorbij ziet komen, maar ook wit poeder? 😉 Het heet Wiesn-koks en het wordt gesnoven door locals, die het gebruik zien als een culturele, seizoensgebonden traditie.

Lees meer

Oktoberfest München loopt voorop in duurzaamheid

beheerder 26 September 2023 Geen categorie

Het Oktoberfest in München loopt voorop op het gebied van duurzaamheid. Onderdeel van het duurzaamheidsconcept zijn een ecopuntensysteem, groene stroom, groen gas en een bio-menukaart. Opvallend, is dat er geen afvalbakken op het terrein staan.

Lees meer

Doe de nationale Oktoberfest-quiz

beheerder 24 September 2023 Diy

Het tweede Oktoberfest-weekend in München is in volle gang en ook elders wordt er flink geproost. Thuisblijver of moet je juist even bijkomen van al die liters bier? Doe de Oktoberfest-quiz.

Lees meer

Hoe zit het ook alweer met die Dirndl-strik?

beheerder 19 September 2023 Geen categorie

Er is geen feest ter wereld waar je zo overduidelijk kunt ontdekken welke dames vrijgezel zijn. Wist je namelijk dat de knoop van de schort van de Dirndl je traditioneel gezien vertelt of een vrouw bezet, vrijgezel, weduwe of zelfs nog maagd is? Hoe dat zit? Nou, zo.

Lees meer

Oktoberfest München 2023 van start

beheerder 16 September 2023 Geen categorie

Vanmiddag om 12.00 uur is het eerste vat aangetapt door de Oberbürgermeister van Bayern en heeft O’zapft is! geklonken. Oktoberfest München 2023 is eindelijk van start gegaan en de sfeer is als vanouds en het is lekker zonnig. Lees hier het eerste nieuws:

Lees meer

Helene Fischer tijdens Oktoberfest in München

beheerder 31 July 2023 München

Helene Fischer treedt tijdens Oktoberfest München op in de Olympiahalle in München. De concerten vinden plaats op 25, 26, 27, 29 en 30 september. Wat ons betreft een ideale gelegenheid voor een stedentripje München.

Lees meer

Opbouw Oktoberfest München van start

beheerder 12 July 2023 München

De opbouw van het 188e Oktoberfest in München is op 10 juli van start gegaan. Op het 42 hectare grote terrein, de Theresienwiese, worden weer zo’n 17 grote en 21 kleine biertenten opgebouwd.

Lees meer
Blog archief

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.