Springfest München: Oktoberfest in de lente

Authenthieker, maar mét de grote biertenten

Springfest Munchen bezoeken?

Springfest München, ook wel het Frühlingsfest, is een kleine variant van Oktoberfest in München. Het Frühlingsfest vindt 2023 weer plaats van 21 april tot 7 mei op de Theresienwiese, het Oktoberfest-terrein in München.

Wat is het Fruhlingsfest?

Het Frühlingsfest is een “klein Duits Oktoberfest”, maar dan in de lente. De grootste worden georganiseerd in München, maar ook in Stuttgart en er komen “slechts” tienduizenden bezoekers op af. Op het bekende Oktoberfest daarentegen, komen zo’n 5 a 6 miljoen mensen af. Het is daardoor wel veel minder authentiek dan het Springfest.

Springfest Munchen: grote biertenten

Op het Frühlingsfest staan twee grote biertenten, er zijn grote pullen bier, heerlijke gerechten en live muziek. Het bier is wat lichter (niet qua alcoholpercentage) en uiteraard heerst er een zonnige lentesfeer. Er zijn overal bloemetjes en leuke lentekleurtjes te zien en ook zijn er kermisattracties.

Het lente-bierfeest gaat traditioneel van start met schoten in de lucht en een parade met paarden en wagens van de bierbrouwerijen en mensen gekleed in traditionele klederdracht. Kortom: genoeg spaβ voor Jan en Alleman!

Indruk van het Frühlingsfest

De beste indruk van het Frühlingsfest krijg je als je dit filmpje bekijkt:

Hoe kom je op het Frühlingsfest?

Je kunt op allerlei manieren gemakkelijk in München komen. Ga met de auto, het vliegtuig, neem de FlixBus of de trein (NS International). Combineer het Springfest ook met een bezoek aan de stad München voor een leuke stedentrip.

Camping Springfest Munchen

Een leuke manier om te overnachten nabij Springfest Munchen te bezoeken is volgens ons de Springfest-camping in Munchen. Het kan ‘s nachts wat koud zijn, maar overdag is het altijd heerlijk zonnig lenteweer. Natuurlijk kun je ook een hotel, hostel of Airbnb boeken.

Springfest bezoeken?

Neem gerust contact op. Vink ‘Frühlingsfest München’ aan in ons formulier en je wordt direct gekoppeld met onze expert.

Ein Prosit!

Neem contact op 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING

 

Blog

Vandaag is nationale Pretzel-dag

beheerder 26 April 2023 Eten

Vandaag is nationale Pretzel-dag. Naja, ‘nationaal’ is misschien niet helemaal van toepassing. Waarom eten we deze ‘zoute reuzekrakeling’ hier nog maar sporadisch? Waar komt de Pretzel vandaan en waarom is deze zo populair geworden?

Lees meer

Duitse brouwerij komt met poederbier

beheerder 21 March 2023 Drank

De Duitse kloosterbrouwerij Neuzelle brengt poederbier op de markt. Het poeder kan gemengd worden met water, waarna er een biertje ontstaat. Het betreft nu nog een alcoholvrije variant, maar de plannen zijn groots.

Lees meer

Concept biergarten komt naar Eindhoven

beheerder 17 March 2023 Eten

Het concept Biergarten, dat in Rotterdam al langere tijd succes boekt, komt nu ook naar Eindhoven. Naar verwachting kunnen bezoekers vanaf half mei terecht op het Ketelhuisplein op Strijp-S.

Lees meer

Helene Fischer komt weer naar Gelredome

beheerder 14 March 2023 Muziek

Helene Fischer komt in 2023 wederom naar GelreDome in Arnhem, op woensdagavond 13 september. Bezoekers kunnen dan de de ‘Rausch Live Tour’ bewonderen, waar ook Cirque du Soleil weer aan meewerkt.

Lees meer

Starkbierfest: viert de versgebrouwen, aromatische seizoensbieren

beheerder 27 February 2023 München

Van vrijdag 10 maart tot en met zondag 2 april 2023 vindt in München weer het “Starkbierfest” plaats, gehost door Paulaner, Augustiner, Löwenbrau en meer bekende biermerken. Het is een soort kleine neef van het Oktoberfest.

Lees meer

De winnende Oktoberfest-poster is bekend

beheerder 11 February 2023 München

Vanaf zestien januari konden Oktoberfestfans weer op hun favoriete poster voor Oktoberfest München stemmen. Voor de wedstrijd konden designers en creatievelingen ontwerpen indienen. Op de posters die de voorselectie doorgekomen waren, kon gestemd worden.

Lees meer

Zo onderhoud je je lederhosen

beheerder 28 January 2023 Kleding

Na jarenlange ervaring met verhuur van lederhosen, weten wij inmiddels zéker hoe je lederhosen het beste kunt onderhouden. We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet, inclusief alle tips en tricks:

Lees meer

Ook carnavalsfeesten gaan werken met kunststof cups

beheerder 5 January 2023 Drank

De grootste Oktoberfeesten van Nederland, werken al jaren met kunststof bierpullen. Carnavalsfeesten, bijvoorbeeld in het centrum van Den Bosch en Tilburg, gaan in 2023 werken met het principe van recyclebare kunststof cups.

Lees meer
Blog archief

Bekroonde Events

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.