Bierpullen kopen?

Een echt Duits bierfest of Oktoberfest kan niet zonder haar “magische glazen”: de bierpullen. Op het Oktoberfest in München vind je echte Duitse glazen literpullen, ook wel een ‘Stein’ of ‘Krug’ en in München een ‘Mass’ genoemd.

Wil je bierpullen kopen? Wij geven je hieronder graag wat meer info.

Maten van de bierpul

Zie je in Duitsland liter- of halve literpullen; op feesten en terrassen in Nederland zie je vaak 0,5 – 0,4 of soms zelfs 0,3 literpullen. Dat komt omdat een literpul hier minder regulier is en men minder snel bereid is 10 of 11 Euro te betalen voor een pul bier.

Op een wereldfestival als het Oktoberfest in München is dat wel het geval. Daarnaast zijn wij het snelle drinken hier minder gewend en wordt zo’n hoeveelheid bier snel “lauw”.

Typerend voor het uiterlijk van een bierpul zijn een stevig handvat en de ronde kringen op het bierglas. Die ronde kringen hebben een doel, want wist je dat het de bedoeling is dat je per slok 1 kring (1 rondje) naar beneden in het bierglas zakt?

Pullen van kunststof: Oktoberfeesten in Nederland en België

In tegenstelling tot het Oktoberfest in München, zie je op Oktoberfeesten in Nederland en België vaak pullen van kunststof. Deze zijn niet van glas te onderscheiden, duurzaam, veilig en voldoen aan alle horeca- en veiligheidsregels.

Goedkope plastic of glazen pullen kopen lijkt dan misschien een goede optie, je komt vaak bedrogen uit. Lees meer in dit artikel: Let op met het kopen van plastic pullen in China

Bierpullen kopen? Wij geven je graag advies

Wij adviseren je graag over de aanschaf van de juiste kunststof bierpul voor jouw oktoberfeest, festival of evenement. Wij garanderen dat we je de béste bierpul leveren op het gebied van prijs/kwaliteit.

Neem contact op  

 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING