Oktoberfeesten in Duitsland bezoeken

Als je de Oktoberfeesten/Bierfeesten in Duitsland of een Duitse stad wilt bezoeken, heb je verschillende opties. Je maakt in ieder geval gegarandeerd een Oktoberfest mee zoals het hoort en ervaart een authentieke sfeer met veel Duitsers om je heen, Duits eten, artiesten en drinken. Maar welk oktoberfeest moet je nu kiezen?

Afhankelijk van welk feest je kiest, heb je wel in meer of mindere mate te maken met toeristen (lees: leuke mensen van over de hele wereld) of veelal locals. Het is maar net welk feest bij jullie en het budget past.

We hebben hieronder verschillende opties voor Oktoberfeesten in Duitsland voor je op een rijtje gezet:

Oktoberfest München

Oktoberfest München is het grootste bier- en volksfeest ter wereld, dat jaarlijks bezocht wordt door zo’n 6 miljoen mensen, waaronder veel beroemdheden. Het terrein is gigantisch groot en indrukwekkend en je zult een uitstapje naar dit traditionele feest zéker niet snel vergeten. Bekijk hier meer informatie over het Oktoberfest in München.

Lees hier meer over Oktoberfest München.

Oktoberfest Stuttgart

Het Oktoberfest in Stuttgart is het tweede grootste Oktoberfest van Duitsland. Het is authentieker omdat er minder toeristen rondlopen, maar in principe ervaar je dezelfde sfeer als in München. Het is echter nét iets minder traditioneel, het is bijvoorbeeld moderner qua muziek en er wordt nét iets harder gefeest 😉

Lees hier meer over Oktoberfest Stuttgart.

Oktoberfest Hannover

Het Oktoberfest in Hannover is één van de grootste Oktoberfeesten van Duitsland. In de verschillende tenten op de Schützenplatz, geniet je van gezelligheid, muziek, dans en culinaire hoogstandjes met klassiekers uit de keuken van zowel de Alpenregio als Nedersaksen. Zoals het een echt oktoberfest betaamt, vind je er ook een grote kermis met verschillende ’thrillrides’.

Oktoberfest Berlijn

In Berlijn vinden er meerdere kleinschalige Oktoberfeesten plaats, bijvoorbeeld bij de Alexanderplatz. Het grootste feest van Berlijn vindt plaats op de Kurt-Schumacher-Damm, vlakbij luchthaven Tegel. In een tent van 1600m2 drinken zo’n 200.000 bezoekers een lekkere pul bier. Zoals het een echt Oktoberfest betaamt, is er ook een kermis te vinden. Het feest duurt daar ongeveer 3 weken.

Oktoberfest Keulen

Oktoberfest Keulen, ook wel Kölner Oktoberfest, vindt al jarenlang plaats in Keulen en het wordt net zoals in andere steden in Duitsland, groots aangepakt. In een tent van 3000m2 vieren zo’n 3500 feesetvierders per dag feest. Het feest duurt ongeveer 3 weken. In 2023 wordt het Oktoberfest in Keulen afgelast.

Oktoberfest Düsseldorf

Wil je niet te ver rijden en vlak over de grens een Oktoberfeest meemaken? Oktoberfest Düsseldorf, oftewel Das Rheinisches Oktoberfest, is een goede optie. Het duurt 2 weken lang, de line-up is erg sterk en het vindt plaats in een gigantische biertent met een fantastische sfeer. Zéker leuk voor Oktoberfestfans!

Lees hier meer over Oktoberfest Dusseldorf.

Klever Oktoberfest

Het Klever Oktoberfest vindt plaats in Kleve, vlak over de grens bij Nijmegen. Je kunt hier meerdere dagen/weekenden terecht en het is een écht Duits Oktoberfest, dat plaatsvindt in een mooi aangeklede Duitse tent. Voor goed eten en literpullen bier is in ieder geval gezorgd 😉 Ein Prosit!

Hückelhovener Wiesn

De Hückelhovener Wiesn vindt in 2023 voor het eerst plaats in Hückelhoven, zo’n half uurtje rijden vanaf Roermond. Omdat het georganiseerd wordt door een festivalorganisator, brengt het een revolutie teweeg in de traditionele Duitse Oktoberfest-wereld. In de grote tent, met een podium in het midden, treden op vrijdag en zaterdag grote namen op.

Oktoberfest Xanten

Oktoberfest Xanten (Das Original am Niederrhein) vindt plaats in een tent die lijkt op de tenten in München, maar ook qua sfeer, live-programma en gastronomie wordt het hoogste niveau nagestreeft. Het vindt plaats verspreid over 4 weekenden in september en oktober (op vrijdagen en zaterdagen) en er zijn verschillende plekken/arrangementen boeken. Het vindt plaats op de “Xantener Südsee-Wiesn”.

Oktoberfest Dortmund

Oktoberfest Dortmund (Das Dortmunder Oktoberfest) vindt plaats in Dortmund en duurt altijd ruim een week! Het feest wordt gevierd in een gigantisch grote feesttent op de Dortmunder Wiesen (wei). Het is naast een bierfeest ook een gastronomisch feest, waar lekker eten hoog in het vaandel staat. Ook de line-up liegt er niet om: veel bekende, Duitse artiesten doen Dortmund aan.

Lees hier meer over Oktoberfest Dortmund.

Oktoberfest Aken/Aachen

Oktoberfest Aachen ligt vlakbij Heerlen. Het heet ook wel de Öcher Wiesn en het bestaat al meer dan 10 jaar en het vindt plaats in de 100,5 Arena. De line-up is ieder jaar groots met artiesten als Höhner, Mickie Krause, Lorenz Büffel en de Zuid-Limburgse oktoberfest-band Wir Sind Spitze. De moeite waard!

Oktoberfest Münster

Oktoberfest Münster (ook wel Münsteraner Oktoberfest) vindt jaarlijks plaats. Het is een écht traditioneel Duits oktoberfest in een prachtige feesttent, met Pretzels, literpullen, het traditioneel aantappen van het eerste vaatje, etc. Je kunt verschillende soorten tickets kopen dus er is wat dat betreft voor ieder wat wils. Absoluut het overwegen waard!

Oktoberfeesten in Duitsland bezoeken?

Goed plan. Wij helpen je graag verder als je niet kunt kiezen uit bovenstaande feesten. Bekijk ook eens onze online Oktoberfeest-agenda. Wil je zelf een leuk Oktoberfeest aandragen? Wij horen graag van je!

Neem contact op  

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING