Oktoberfeesten/Bierfeesten in Duitsland bezoeken

Als je de Oktoberfeesten/Bierfeesten in Duitsland of een Duitse stad wilt bezoeken, heb je verschillende opties. Je maakt in ieder geval gegarandeerd een Oktoberfest mee zoals het hoort en ervaart een authentieke sfeer met veel Duitsers om je heen, Duits eten, artiesten en drinken. Maar welk oktoberfeest moet je nu kiezen?

Afhankelijk van welk feest je kiest, heb je wel in meer of mindere mate te maken met toeristen. We zetten hieronder 4 goede opties voor een Oktoberfest in steden in Duitsland voor je op een rijtje:

Oktoberfest München

Oktoberfest München is het grootste bier- en volksfeest ter wereld, dat jaarlijks bezocht wordt door zo’n 6 miljoen mensen, waaronder veel beroemdheden. Het terrein is gigantisch groot en indrukwekkend en je zult een uitstapje naar dit traditionele feest zéker niet snel vergeten. Bekijk hier meer informatie over het Oktoberfest in München.

Lees hier meer over Oktoberfest München.

Oktoberfest Stuttgart

Het Oktoberfest in Stuttgart is het tweede grootste Oktoberfest van Duitsland. Het is authentieker omdat er minder toeristen rondlopen, maar in principe ervaar je dezelfde sfeer als in München. Het is echter nét iets minder traditioneel, het is bijvoorbeeld moderner qua muziek en er wordt nét iets harder gefeest 😉

Lees hier meer over Oktoberfest Stuttgart.

Oktoberfest Dusseldorf

Wil je niet te ver rijden en vlak over de grens een Oktoberfeest meemaken? Oktoberfest Düsseldorf, oftewel Das Rheinisches Oktoberfest, is een goede optie. Het duurt 2 weken lang, de line-up is erg sterk en het vindt plaats in een gigantische biertent met een fantastische sfeer. Zéker leuk voor de beginnende Oktoberfest-fan!

Lees hier meer over Oktoberfest Dusseldorf.

Oktoberfest Sittard

Oktoberfest Sittard, ligt dat niet in Nederland? Klopt! Het Oktoberfest Sittard is echter vergelijkbaar met de Oktoberfeesten in Duitsland en wordt ook bezocht door veel Duitsers. Het is een meerdaags feest met meerdere biertentenn dat écht kan meten aan grote Duitse OKtoberfeesten. Zeker de moeite waard als je het land niet uitwilt!

Lees hier meer over Oktoberfeest Sittard.

Oktoberfeesten in Duitsland bezoeken?

Goed plan. Wij helpen je graag verder als je niet kunt kiezen uit bovenstaande feesten. Bekijk ook eens onze online Oktoberfeest-agenda. Heb jij een leuk feest dat je wilt aandragen? Wij horen graag van je!

Neem contact op   Bel of App met 06-13112023

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!