Biertafels kopen voor jouw Oktoberfest?

Biertafels kopen? Goed idee. Een Oktoberfest is niet compleet zonder biertafels. Het is dé basis-opstelling voor in jouw biertent of biergarten. Natuurlijk kun je ook biertafels huren, maar biertafels kopen is zeker geen slechte investering.

Het Oktoberfeest is een populair thema(feest) voor huisfeestjes, een vrijgezellenfeest, personeelsfeesten, biercantussen, familiedagen en vriendenweekenden.

Wat is een biertafel?

Een biertafel is een (simpele) houten opstelling bestaande uit een houten tafel en 2 bankjes van standaard 220 cm. lang en vaak is de constructie inklapbaar. Alhoewel bierbankjes vaak dezelfde grootte zitvlak hebben, kun je bij de biertafel kiezen voor verschillende breedtes, bijvoorbeeld voor 50 cm of 70 cm. Biertafels worden in rijen opgesteld, vaak aan elkaar vast en soms met een blauw-wit tafelkleed erop.

Hoeveel mensen kunnen er aan een biertafel zitten?

Aan een biertafel kunnen zo’n 8 tot 10 personen plaatsnemen. In München is met 10 personen aan een tafel zitten heel normaal (in sommige biertenten staan biertafels voor 12 personen), maar in Nederland zitten we er liever met 6 tot maximaal 8 personen aan. Houd hier dus altijd rekening mee in je opstelling/planning.

Stevig genoeg om op te staan

Vaak zit je in München dus krap aan een biertafel; maar dát is daar nou juist de lol van het Oktoberfest. Ook zie je feestvierders naarmate de avond vordert op de bierbanken gaan staan. Een biertafel of het bankje is in principe sterk genoeg om dit gewicht te houden. Wil je biertafels kopen? Houd er dan rekening mee dat het normaal is dat men op deze tafels gaat staan en dat er beschadigingen optreden.

Statafels of biertonnen

Geen ruimte voor biertafels? Dan is een bierton ook een optie. Een bierton is een biervat dat gebruikt wordt als bartafel. Een afwisseling tussen biertonnen en biertafels is natuurlijk ook een mooi gezicht. Als klap op de vuurpijl is het ook mogelijk een biertafel te verlengen tot bier-statafel.

Biertafels inklappen, opslaan en transporteren

Biertafels en bierbanken zijn gemakkelijk in te klappen, waardoor deze niet zoveel ruimte innemen. Wil je ze transporteren? Dan kun je ze gemakkelijk transporteren op een transportkar.

Ook overtuigd van biertafels kopen?

Ook overtuigd van biertafels kopen? Wij vertellen je graag meer.

Neem contact op 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING