Oktoberfest gadgets of accessoires kopen?

Heb je een Dirndl of Lederhosen gekocht? Toll! Wil je er echter helemaal tiptop en verzorgd uitzien? Dan kunnen Oktoberfest-accessoires bij je Oktoberfest-kleding niet ontbreken.

Ook als op zoek bent naar gadgets voor je oktoberfest, is het wat ons betreft een verstandige keuze om voor een gadget te kiezen die tevens een accessoire is. Het Oktoberfest leent zich daar perfect voor en gadgets en accessoires zijn op het oktoberfest één.

Oktoberfest accessoires voor dames

Dames dragen op/bij hun Dirndl vaak een Dirndl-vest, speciaal tasje, edelweiss-kettingen of een bloemenkrans in het haar. Ook een koekhart, Lebkuchenherz, is een populaire accessoire voor dames.

Accessoires voor heren

Hard-core Beieren, die hun erfgoed zeer serieus nemen, dragen vaak ook nog een handgemaakte hoed, genaamd Gamsbart, die gemaakt is van het haar van een gems (bok), maar ook een jagershoedje maakt je oktoberfest-outfit helemaal af.

Lederhosen worden daarnaast gedragen met traditionele hoge sokken of beenwarmers. Daaronder draag je traditionele Beierse schoenen, die gestrikt worden aan de zijkant. Als je het net zo chique wilt aanpakken als de Bayerische bevolking, draag je op een Lederhosen zonder bretels een Trachtenvest (soort giletje) en een traditionele jas.

Gluperl

Een van de meest bijzondere Oktoberfest accessoires  voor dames én heren, is misschien wel de wasknijper. Op het Oktoberfest zie je veel dames met een “versierde wasknijper” (glubbal/gluperl) op hun Dirndl rondlopen.

Op deze wasknijpers wordt vaak een houten figuurtje als een hartje, bierpul of poppetje geplakt. Daarnaast wordt er een persoonlijke tekst in gegraveerd. Je doet zo’n knijper dan ook vaak cadeau aan een vriend(in), geliefde of flirt.

Knopen en speldjes

In Duitsland komen veel Trachtenmerken met speciale knopen en speldjes, die je kunt dragen om een speciale touch aan je outfit te geven. Kijk maar eens op de Insta-account ‘Gaudi Knopf. Een speldje of knoop is wat ons betreft dan ook echt een leuke gadget en accessoire, voor jezelf of je gasten. Ook op het Oktoberfest zelf kun je verschillende leuke speldjes kopen.

oktoberfest speldjes

Wil je meer weten over Oktoberfest accessoires?

Wij zijn Oktoberfest-expert en vertellen je graag over de mogelijkheden voor het afstijlen van jouw Oktoberfest-outfit of het bestellen van gadgets. Neem contact op via de button hieronder en ons enthousiaste team helpt je graag verder!

Neem contact op   

 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING