Oktoberfest gadgets of accessoires kopen?

Heb je een Dirndl of Lederhosen gekocht? Toll! Wil je er echter helemaal tiptop en verzorgd uitzien? Dan kunnen Oktoberfest-accessoires bij je Oktoberfest-kleding niet ontbreken. Ze worden ieder jaar weer meer populair onder echte oktoberfestfans, omdat je met een traditionele accessoire een eigen touch geeft aan je Trachten-outfit. Bovendien kun je een bestaande outfit een andere look geven door ieder jaar weer te variëren in accessoires.

Oktoberfest accessoires voor dames

Dames dragen op/bij hun Dirndl vaak een Dirndl-vest, speciaal tasje, edelweiss-kettingen of een bloemenkrans in het haar. Ook een koekhart, Lebkuchenherz, is een populaire accessoire voor dames.

Accessoires voor heren

Hard-core Beieren, die hun erfgoed zeer serieus nemen, dragen vaak ook nog een handgemaakte hoed, genaamd Gamsbart, die gemaakt is van het haar van een gems (bok), maar ook een jagershoedje maakt je oktoberfest-outfit helemaal af.

Lederhosen worden daarnaast gedragen met traditionele hoge sokken of beenwarmers. Daaronder draag je traditionele Beierse schoenen, die gestrikt worden aan de zijkant. Als je het net zo chique wilt aanpakken als de Bayerische bevolking, draag je op een Lederhosen zonder bretels een Trachtenvest (soort giletje) en een traditionele jas.

Glupperl

Een van de meest bijzondere en bekende Oktoberfest accessoires voor dames én heren, is misschien wel de wasknijper. Op het Oktoberfest zie je veel dames met een “versierde wasknijper” (glubbal/gluperl/glupperl) op hun Dirndl rondlopen.

Op deze wasknijpers wordt vaak een houten figuurtje als een hartje, bierpul of poppetje geplakt. Daarnaast wordt er een persoonlijke tekst in gegraveerd. Je doet zo’n knijper dan ook vaak cadeau aan een vriend(in), geliefde of flirt.

wasknijpertjes glubbal glupperl

Knopen en speldjes

In Duitsland komen veel Trachtenmerken met speciale knopen en speldjes, die je kunt dragen om een speciale touch aan je outfit te geven. Kijk maar eens op de Insta-account ‘Gaudi Knopf. Een speldje of knoop is wat ons betreft dan ook echt een leuke gadget en accessoire, voor jezelf of je gasten. Ook op het Oktoberfest zelf kun je verschillende leuke speldjes kopen.

oktoberfest speldjes

Vilten hartjes met speldje (Filz Herzen)

Een andere bekende gadget is het vilten hartje, dat je op kunt spelden. Ze zijn te koop met verschillende soorten randen en verschillende teksten erop. In tegenstelling tot gluperl, die ter plaatse gegraveerd kunnen worden, moet je de vilten hartjes wel vooraf bestellen. Dit omdat de tekst moet drogen en omdat ze nog in de oven moeten.

Gadgets bestellen en kraampje boeken?

Ook als op zoek bent naar gadgets/give-aways voor je zelf georganiseerde oktoberfest, is het wat ons betreft een toffe keuze om typische oktoberfest-accessoires te bestellen, omdat ze perfect aansluiten bij het feest en je vindt ze natuurlijk op geen enkel ander feest.

Je kunt eventueel ook ons kraampje met personeel boeken, dat we uitstallen op jouw Oktoberfest. Je bezoekers kunnen hier hun gepersonaliseerde hartje of knijper komen kopen. Superleuk!

Wil je meer weten over Oktoberfest accessoires?

Wij vertellen je graag over meer over de mogelijkheden voor het bestellen van gadgets of het boeken van ons kraampje. Neem contact op via de button hieronder. Ons enthousiaste team helpt je graag verder.

Neem contact op   

 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING