Evenementen

Oktoberfest Dortmund 2024

Het Oktoberfest in Dortmund is het grootste Beierse festival van het Ruhrgebied, dat sinds 2010 wordt gehouden. Het biedt bezoekers een unieke combinatie van Beierse traditie, opzwepende muziek en culinaire lekkernijen. Het is een van de bekendere Oktoberfeesten in Duitsland.

Van 27 september tot 5 oktober 2024 vindt het populaire evenement voor de 12e keer plaats in de grote feesttent op de weides van Revierpark Wischlingen. Er is plek voor 4000 bezoekers per avond en het feest vindt gedurende 5 avonden plaats.

In het programma wordt traditionele Beierse muziek gecombineerd met rock. Zo treedt onder andere de Beierse rock-partyband Münchner G´schichten iedere avond op. Ook komen de populaire oktoberfest-artiesten Isi Glück, Mickie Krause, Oli P. und Lorenz Büffel langs.

Oktoberfest Dortmund 2024

Culinaire hoogstandjes

Zoals het een echt Duits Oktoberfest betaamt, mogen natuurlijk ook de culinaire hoogstandjes niet ontbreken. Het Oktoberfest in Dortmund biedt gasten in samenwerking met het gerenommeerde Dortmundse restaurant “Tante Amanda” een ruime keuze aan heerlijke gerechten. Van traditionele Beierse gerechten tot regionale specialiteiten en delicatessen: er is voor ieder wat wils.

Speciaal Festbier

Een Oktoberfest is niet compleet zonder Duits bier. Speciaal voor het Oktoberfest in Dortmund wordt het “Dortmunder Kronen Festbier” gebrouwen.

oktoberfest dortmund festbier

Boxen voor uitjes

Net zoals veel andere grote Oktoberfest-feesttenten biedt het Oktoberfest Dortmund ook boxen die je kunt reserveren. Ideaal voor bijvoorbeeld bedrijfsfeesten, club-uitjes, vrijgezellenfeesten of familiebijeenkomsten. Ook is er een speciale “7. Himmel”-box.

Vijf avonden feest

Het Oktoberfest in Dortmund vindt gedurende 5 avonden plaats:

  • Op 27 september 2024: DO’zapft is met Isi Glück en de band Münchner G‘schichten
  • Op 28 september 2024: Wiesenhammer met de band Münchner G‘schichten
  • Op 2 oktober 2024: Bergfest met Mickie Krause en de band Münchner G‘schichten
  • Op 4 oktober 2024: Gaudi Alarm met Oli P. en de band Münchner G‘schichten
  • Op 5 oktober 2024: Final Gaudi met Lorenz Büffel en de band Münchner G‘schichten

oktoberfest dortmund artiesten

Tickets boeken of een box reserveren

Boek tickets via de website van Das Dortmunder Oktoberfest of neem voor een (groeps)aanbod op maat contact op met het feest via ons contact Anne via: a.bloch@eventwerkstatt.de.

Ein Prosit und viel Spaß!

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.