9 October 2017

Helene Fischer live: vlak over de grens!

Helene Fischer, de meest succesvolle live-artieste van Europa (bekend van o.a. Atemlos), tourt vanaf de herfst met haar sensationele show Helene Fischer live 2017/2018 door Europa. Voor haar concerten, o.a. vlak over de grens in Oberhausen (februari 2018), zijn nog kaartjes beschikbaar!

De knappe Helene, dochter van een sportleraar en een ingenieur met Duitse voorouders, is geboren in Siberië. Ze was ruim drie toen de familie naar Duitsland verhuisde. Hoewel ze nog “maar” twaalf jaar in het vak zit, heeft ze nu al vaker de ECHO, de belangrijkste Duitse muziekprijs gekregen, dan bijvoorbeeld Rammstein en Herbert Grönemeyer. Haar concerttournee in 2015 trok 900.000 bezoekers, ze heeft meer dan negen miljoen cd’s verkocht en is de meest gedownloade Duitse artiest, ook nog eens goed voor miljoenen kijkers als ze op tv is. Meerdere albums, waaronder het bekende Farbenspiel (kleurenspel), stonden in de top-5. Ze stond in de top-100 eens boven Adele en Atemlos is de best verkochte Duitse single van de afgelopen veertig jaar.

Atemlos durch die nacht

Twaalf jaar geleden begon haar carrière met een tv-optreden in het showprogramma van Florian Silbereisen, die later haar partner werd. Daarna ging het razendsnel, de muziek werd beter, de kleding uitdagender en ze kreeg een eigen show op tv. Ze was al de grootste ster van Duitsland, maar ze steeg nog verder toen bekend werd dat het Duitse elftal op het WK in 2014 in Brazilië naar Atemlos luisterde om zich op te laden voor de wedstrijden. Toen de Mannschaft bij de Brandenburger Tor stond te vieren dat ze wereldkampioen waren geworden, stond Helene Fischer er in een Duits shirt tussen om Atemlos nog een keer te zingen, met een aangepaste tekst.

Internationale populariteit

Fischer komt met haar “schlagers” in de buurt van popmuziek. Tot nog toe richt Fischer zich vooral op Duitstalige landen, hoewel ze ook in Denemarken populair is. Een internationale carrière zou niet onlogisch zijn, gegeven het feit dat ze in haar jeugd graag covers zong van Celine Dion, Bon Jovi en Whitney Houston. Ze luisterde graag naar kindster Heintje uit Kerkrade.

Nieuwe show in samenwerking met Cirque du Soleil

Het nieuwe album van Helene, genaamd Helene Fischer, kwam afgelopen mei uit. In de herfst van 2017 zal zij deze, maar ook haar andere nummers tijdens 69 shows uit de speakers laten knallen op de grootste podia van veertien steden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Helene Fischer Live belooft een adembenemende show te worden van wereldklasse-niveau. De geweldige bühne is ontworpen in samenwerking met 45 degrees, een onderdeel van Cirque du Soleil. Zij willen een once in a lifetime experience, sfeer en beleving neerzetten. Dit kan niet anders dan een gran-di-oos spektakel worden.

Tickets voor Helene Fisher live

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Helene Fischer Live 2017/2018. Onder andere voor vlak over de grens in Oberhausen van 20 t/m 25 februari (+/- 1 uur en een kwartier rijden vanaf Nijmegen). Bestel ze hier en beleef deze “once in a lifetime experience” volgend jaar!

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.