Wil je een Lederhosen kopen?

Wil je een Lederhosen kopen? Kijk dan goed wat je aanschaft. Er zijn verschillende types Lederhosen. Omdat de outfit meer is dan een eenvoudige Tiroler outfit, kan het de moeite zijn om wat meer geld uit te geven. Een Lederhosen van echt leer gaat veel langer mee en ziet er natuurlijk veel mooier uit als je een Oktoberfest bezoekt.

Verschillende kwaliteiten

Ze komen voor in korte en lange stijlen, maar de korte Lederhosen tot net boven de knie, is de meest populaire en moderne stijl. Een goede Lederhosen is van echt duurzaam (geiten)leer. Meestal zijn ze zwart of bruin, maar ook andere kleuren zijn beschikbaar. Echte traditionele Lederhosen hebben gekleurde borduursels of insignes, die aangeven uit welke regio je komt. De duurste Lederhosen zijn zelfs gemaakt van hertenvel. Lederhosen worden gedragen met traditionele hoge sokken of beenwarmers. Daaronder draag je traditionele Beierse schoenen, die gestrikt worden aan de zijkant.

Je Lederhose compleet

Traditioneel draag je bij een Lederhosen een effen wit shirt of blouse, maar tegenwoordig zie je veel wit-geruite blouses van elke kleur onder Lederhosen. Lederhosen hebben niet altijd bretels. Als je het goed wilt doen, draag je op een Lederhosen zonder bretels een Trachtenvest (soort giletje) en een traditionele jas. Hard-core Beieren, die hun erfgoed zeer serieus nemen, dragen vaak ook nog een handgemaakte hoed, genaamd Gamsbart, die gemaakt is van het haar van een gems (bok).

Lederhosen in allerlei prijsklasses

Oktoberfestfan werkt uitsluitend samen met partners die kwaliteit leveren. Het Oktoberfest is immers niet zomaar een feest. Onze partner Oktoberfestwinkel.nl is de grootste van Nederland. Zij zijn onder andere bekend van Das Coen und Sander Fest en leverden de beroemde Lederhosen van Jandino Asporaat. Je vind er Dirndls en Lederhosen in allerlei prijsklasses. Daarnaast kun je er ook terecht voor accessoires (heel belangrijk!), versiering en decoratie. Completer kan niet!

Benieuwd naar de geschiedenis van deze kleding?

Lees hier meer over Dirndls en Lederhosen.

Wil je meer informatie over Oktoberfestkleding? Neem dan contact op met Oktoberfestfan via 085-0020987 of mail info@oktoberfestfan.nl.