Lederhosen kopen?

Wil je een Lederhosen kopen voor het Oktoberfest? Kijk dan goed wat je aanschaft. Er zijn verschillende types Lederhosen. Omdat de outfit meer is dan een eenvoudige Tiroler outfit, kan het de moeite zijn om wat meer geld uit te geven. Een Lederhosen van echt leer gaat veel langer mee en ziet er natuurlijk veel mooier uit als je een Oktoberfest bezoekt.

Verschillende kwaliteiten Lederhosen

Ze komen voor in korte en lange stijlen, maar de meeste mannen (of vrouwen) die een Lederhosen kopen, kiezen voor een korte Lederhosen tot net boven de knie. Dat is de meest populaire, moderne stijl. Een goede Lederhosen is van echt duurzaam (geiten)leer. Meestal zijn ze zwart of bruin, maar ook andere kleuren zijn beschikbaar.

Borduursels of insignes

Echte traditionele Lederhosen hebben gekleurde borduursels of insignes, die aangeven uit welke regio je komt. De duurste Lederhosen zijn zelfs gemaakt van hertenvel. Lederhosen worden gedragen met traditionele hoge sokken of beenwarmers. Daaronder draag je traditionele Beierse schoenen, die gestrikt worden aan de zijkant.

Je Lederhosen compleet

Als je een lederhosen gaat kopen, heb je het belangrijkste item van je Lederhosen-outfit binnen. Traditioneel draag je bij een Lederhosen een effen wit shirt of blouse, maar tegenwoordig zie je veel wit-geruite blouses van elke kleur onder Lederhosen. Lederhosen hebben niet altijd bretels.

Als je het goed wilt doen, draag je op een Lederhosen zonder bretels een Trachtenvest (soort giletje) en een traditionele jas. Hard-core Beieren, die hun erfgoed zeer serieus nemen, dragen vaak ook nog een handgemaakte hoed, genaamd Gamsbart, die gemaakt is van het haar van een gems (bok).

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van Lederhosen en Dirndls? Lees hier meer over de geschiedenis van “Trachten-kleding”.

Lederhosen pas-service

Wil je zeker weten dat je allemaal een perfect passende Lederhosen-set draagt? Wij bieden voor groepen vanaf 15 personen een pas-service aan. We komen bij jou op locatie en onder het genot van een pulletje bier en een lekker muziekje kleden we jullie helemaal aan.

Lederhosen aanschaffen voor jezelf of een groep?

Wil je meer informatie over Oktoberfest-kleding en wil je een Lederhosen of Lederhosen(set) aanschaffen voor jezelf of misschien wel voor een groep? Wij helpen je graag.

Neem contact op   Bel of App met 06-13112023

Headerfoto: @PaardenKracht PhotoBooth.

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING