Oktoberfeest Sittard bezoeken?

Oktoberfeest Sittard (Zuid-Limburg) is het grootste Oktoberfest van de BeNeLux. Het stond zelfs in de top 10 van National Geographic voor beste Oktoberfeesten ter wereld.

Wanneer vindt het Oktoberfeest in Sittard plaats?

Het Oktoberfeest in Sittard duurt altijd zes dagen en vindt in 2023 plaats van vrijdag 13 oktober t/m woensdag 18 oktober. Het vindt plaats op de oude schootsvelden aan de rand van het centrum. Binnen een mum van tijd ben je in het oude historische centrum, waar in veel gezellige kroegjes ook het Oktoberfest gevierd wordt. Vanaf het NS-station ben je binnen 10 minuten op het terrein.

We spraken in 2019 exclusief met Sjef Schurgers, oprichter en eindbaas van Oktoberfeest Sittard. Lees het artikel hier.

Wat kan ik doen en zien op het Oktoberfest in Sittard?

Op het Oktoberfest in Sittard vind je vier grote paviljoens (L1 Stube, Brand Weizen, Brand Brauhaus en Boels Rental), biergartens, een heuse Oktoberfest-kermis, parades en er is ieder jaar een miss Oktoberfest. Het programma, een combinatie van moderne en traditionele Oktoberfest-muziek is geschikt voor jong en oud. Iedereen loopt rond in mooie Trachtenkleding: traditionele Lederhosen en Dirndls van goede kwaliteit. Je kunt arrangementen boeken (plek aan een biertafel, Oktoberfest-eten en drinken all inclusive) of losse tickets kopen.

Is het Oktoberfeest in Sittard vergelijkbaar met andere Oktoberfeesten?

Wij bezochten een eerdere editie van het Oktoberfeest in Sittard en schreven een uitgebreid verslag, waarin we het Oktoberfeest in Sittard vergelijken met andere Oktoberfeesten in ons land, Oktoberfesten in Duitsland en het Oktoberfest in München. Wij kwamen tot de conclusie dat het een groots feest is, met een geheel eigen karakter. Hoe wij tot deze conclusie kwamen? Het verslag lees je hier.

Waar kan ik slapen?

Oktoberfeest Sittard heeft een eigen Wiesencamping, waar je kunt slapen. Luxer slapen? Ga dan voor een hotel of een Airbnb.

Programma en tickets?

Benieuwd naar het programma en/of tickets bestellen? Dat kan op de website van het feest. Zorg dat je er op tijd bij bent, want de tickets verkopen snel. Benieuwd naar onze mening over het feest en tips en tricks? Wij zijn je graag van dienst.

Neem contact op   

 

 

 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING