Oktoberfest Munchen 2022

Oktoberfest Munchen 2022 werd gehouden van zaterdag 17 september t/m maandag 3 oktober. Op deze datum vond het voor de 188e keer plaats. Lees hier het nieuwsbericht over de aankondiging van het doorgaan van Oktoberfest 2022.

Oktoberfest Munchen 2020 en 2021 werden helaas gecanceld vanwege de Corona-pandemie.

Het grootste festival ter wereld werd bezocht door zo’n 5,7 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Het was daarmee, vlák na de pandemie, geen recordjaar.

Het Oktoberfest werd verzet naar september omdat dat een warmere maand is dan oktober. Het eindigt traditiegetrouw nu het eerste weekend van Oktober.

Ook in 2023 start het Oktoberfest weer in september: lees hier alles over Oktoberfest München 2023.

HET OKTOBERFEST IS EEN TRADITIONEEL FEEST

Oktoberfest München 2022 is het grootste bier- en volksfeest ter wereld. De geschiedenis gaat terug naar het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen. Dat werd gevierd met paardenrennen op de wei, ofwel “Wiesn”, hoe het terrein nu nog steeds wordt genoemd.

OKTOBERFEST MUNCHEN: WAT IS ER TE ZIEN EN TE DOEN?

Op de Wiesn (het Oktoberfest-terrein) staan 14 grote en zo’n 21 kleinere biertenten. Deze worden gerund door de zes grote bierbrouwerijen (families) uit München. Er wordt veel gedronken en gegeten in de biertenten, waar enorme keukens in gebouwd zijn. Deze biertenten zijn dan ook geen feesttenten van doek of zeil, zoals wij deze kennen, maar heuse, prachtig aangeklede, houten constructies.

De enorme Festzelte hebben tot wel 10.000 zitplaatsen per tent. Om de tenten heen vind je biergartens. Op het terrein vind je naast de grote biertenten veel kleinere biertenten, kraampjes met versnaperingen en traditionele Beierse gerechten. Daarnaast vind je op Oktoberfest München 2022 een hele grote kermis en “beroemde” attracties, zoals Das Riesenrad en de Olympia Looping.

Bekijk bijvoorbeeld eens het programma uit 2019, dat er ieder jaar ongeveer zo uitziet.

OKTOBERFEST MÜNCHEN BEZOEKEN IN 2022?

De verwachting is dat het feest in 2022 ontzettend drukbezocht gaat worden. Wil jij samen met vrienden, zakenrelaties, collega’s of een ander gezelschap gaan?

Wij raden in dat geval absoluut het last minute-ticketpakket en de tickets van Oktoberfestreizen aan. Geen geregel, gedoe, stress en de vraag of je een plekje kunt vinden. Je hebt gegarandeerd goede plaatsen voor de beroemde biertent en afterparty’s.

VRAGEN OVER HET GROOTSTE FESTIVAL TER WERELD?

Op onze Yourticketprovider-pagina (klik op de banner hierboven), vind je alle antwoorden op vragen over het last-minute ticketpakket.

Wil je Oktoberfest München bezoeken en óók de accommodatie via ons boeken? Neem dan contact op via de button hieronder.

Neem contact op   

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING