Oktoberfest Munchen 2022

Oktoberfest Munchen 2022 wordt gehouden van zaterdag 17 september t/m maandag 3 oktober. Op deze datum vindt het voor de 188e keer plaats.

Oktoberfest Munchen 2020 en 2021 werden helaas gecanceld vanwege de Corona-pandemie.

Het grootste festival ter wereld wordt bezocht door zo’n 6 a 7 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Het Oktoberfest werd verzet naar september omdat dat een warmere maand is dan oktober. Het eindigt traditiegetrouw nu het eerste weekend van Oktober.

HET OKTOBERFEST IS EEN TRADITIONEEL FEEST

Oktoberfest München 2022 is het grootste bier- en volksfeest ter wereld. De geschiedenis gaat terug naar het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen. Dat werd gevierd met paardenrennen op de wei, ofwel “Wiesn”, hoe het terrein nu nog steeds wordt genoemd.

OKTOBERFEST MUNCHEN: WAT IS ER TE ZIEN EN TE DOEN?

Op de Wiesn (het Oktoberfest-terrein) staan 14 grote en zo’n 21 kleinere biertenten. Deze worden gerund door de zes grote bierbrouwerijen (families) uit München. Er wordt veel gedronken en gegeten in de biertenten, waar enorme keukens in gebouwd zijn. Deze biertenten zijn dan ook geen feesttenten van doek of zeil, zoals wij deze kennen, maar heuse, prachtig aangeklede, houten constructies.

De enorme Festzelte hebben tot wel 10.000 zitplaatsen per tent. Om de tenten heen vind je biergartens. Op het terrein vind je naast de grote biertenten veel kleinere biertenten, kraampjes met versnaperingen en traditionele Beierse gerechten. Daarnaast vind je op Oktoberfest München 2022 een hele grote kermis en “beroemde” attracties, zoals Das Riesenrad en de Olympia Looping.

Bekijk bijvoorbeeld eens het programma uit 2019, dat er ieder jaar ongeveer zo uitziet.

OKTOBERFEST MÜNCHEN BEZOEKEN IN 2022?

De verwachting is dat het feest in 2022 ontzettend drukbezocht gaat worden. Wil jij samen met vrienden, zakenrelaties, collega’s of een ander gezelschap gaan?

Wij raden in dat geval absoluut een ticketpakket van Oktoberfestreizen aan. Geen geregel, gedoe, stress en de vraag of je een plekje kunt vinden. Je hebt gegarandeerd goede plaatsen voor de beroemde biertent, bierkelder en afterparty’s.

BOEK NU JE OPTIE OP EEN TICKET-PAKKET

Je kunt nu, als speciale service, alvast je optie boeken op een ticketpakket voor het Oktoberfest in München. Klik op de link/banner hieronder en we leggen je alle voordelen uit:

banner opties munchen

ANDERE VRAGEN?

Andere vragen over Oktoberfest München 2022? Neem contact op via de button hieronder. We helpen je met passie verder!

Neem contact op   Bel of App met 06-13112023

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!