Oktoberfest Munchen 2023

De datum van Oktoberfest München 2023 is zaterdag 16 september t/m dinsdag 3 oktober, de Dag van de Duitse Eenheid.

Het grootste festival ter wereld wordt normaliter bezocht door zo’n 5 tot 7 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Het Oktoberfest werd verzet naar september omdat dat een warmere maand is dan oktober. Het eindigt traditiegetrouw nu het eerste weekend van Oktober.

Het Oktoberfest is een traditioneel feest

Oktoberfest München is het grootste bier- en volksfeest ter wereld. De geschiedenis gaat terug naar het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen te vieren.

Oktoberfest München 2023: wat is er te zien en te doen?

Op de Wiesn (het Oktoberfest-terrein) staan 17 grote en ongeveer 21 kleinere biertenten. Deze worden gerund door de zes grote bierbrouwerijen (families) uit München. Er wordt veel gedronken en gegeten in de biertenten, waar enorme keukens in gebouwd zijn. Deze biertenten zijn dan ook geen feesttenten van doek of zeil, zoals wij deze kennen, maar heuse, prachtig aangeklede, houten constructies.

Biertenten op het Oktoberfest

De enorme Festzelte hebben tot 10.000 zitplaatsen per tent. Om de tenten heen vind je biergartens. Op het terrein vind je naast de grote biertenten veel kleinere biertenten, kraampjes met versnaperingen en traditionele Beierse gerechten. Daarnaast vind je op Oktoberfest München 2023 een hele grote kermis en “beroemde” attracties, zoals Das Riesenrad en de Olympia Looping.

Bekijk bijvoorbeeld eens het programma uit 2019, dat er ieder jaar ongeveer zo uitziet.

Het nieuws over Oktoberfest München 2023

Benieuwd naar de eerste beelden en nieuwigheden van Oktoberfest München 2023?

Lees hier het eerste nieuws over Oktoberfest München 2023.

Tickets Oktoberfest München 2023?

Op zoek naar tickets voor Oktoberfest München 2023? Het Oktoberfest is een echt bucketlist-item. Het is gigantisch groot en je kunt het terrein en de sfeer met niets vergelijken. Vragen of informatie over (het bezoeken van) het Oktoberfest in München? Wij komen er ieder jaar en vertellen je er graag meer over!

Neem contact op via het contactformulier. Vink ‘Oktoberfest München’ aan en je wordt direct gekoppeld met onze expert, die je graag meer vertelt over de mogelijkheden voor gereserveerde biertafels.

Heb je Oktoberfest Munchen 2023 gemist? Bekijk hier de informatie over Oktoberfest Munchen 2024.

Neem contact op  

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING