Oktoberfest Munchen: zaterdag 18 september t/m zondag 3 oktober 2021

Oktoberfest Munchen wordt gehouden van zaterdag 18 september t/m zondag 3 oktober. Op deze datum vindt het voor de 188e keer plaats.

UPDATE: Oktoberfest Munchen 2021 is afgelast

munchen 2022 opties

Het grootste festival ter wereld wordt normaliter bezocht door zo’n 6 a 7 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Het Oktoberfest werd verzet naar september omdat dat een warmere maand is dan oktober. Het eindigt traditiegetrouw nu het eerste weekend van Oktober.

Het Oktoberfest is een traditioneel feest

Oktoberfest München 2021 is het grootste bier- en volksfeest ter wereld. De geschiedenis gaat terug naar het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen te vieren.

Oktoberfest Munchen: wat is er te zien en te doen?

Op de Wiesn (het Oktoberfest-terrein) staan 14 grote en veel kleinere biertenten. Deze worden gerund door de zes grote bierbrouwerijen (families) uit München. Er wordt veel gedronken en gegeten in de biertenten, waar enorme keukens in gebouwd zijn. Deze biertenten zijn dan ook geen feesttenten van doek of zeil, zoals wij deze kennen, maar heuse, prachtig aangeklede, houten constructies.

De enorme Festzelte hebben tot 10.000 zitplaatsen per tent. Om de tenten heen vind je biergartens. Op het terrein vind je naast de grote biertenten veel kleinere biertenten, kraampjes met versnaperingen en traditionele Beierse gerechten. Daarnaast vind je op Oktoberfest München 2020 een hele grote kermis en “beroemde” attracties, zoals Das Riesenrad en de Olympia Looping.

Bekijk bijvoorbeeld eens het programma uit 2019, dat er ieder jaar ongeveer zo uitziet.

Oktoberfest München bezoeken in 2021?

Doen! Het oktoberfest is een echt bucketlist-item. Het is gigantisch groot en je kunt het terrein en de sfeer met niets vergelijken. Vragen of informatie over (het bezoeken van) het Oktoberfest in München? Wij komen er ieder jaar en vertellen je er graag meer over!

Neem contact op   Bel of App met 06-13112023

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!