Reis Oktoberfest Munchen 2023

Oktoberfest Munchen 2023 vindt plaats van 16 september t/m 3 oktober 2023.

Het Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld, dat jaarlijks bezocht wordt door zo’n 6 miljoen mensen. Waarom zou je een reisje boeken naar het Oktoberfest in Munchen?

Het volksfeest vindt plaats op de Wiesn en kent een rijke geschiedenis. Het feest draait om cultuur en traditie. Duitsers, maar ook alle internationale bezoekers kleden zich in Lederhosen of Dirndl. Omdat het zo groot is, is de kans dat je verdwaalt groot. Ook loop je een plek aan een biertafel mis als je deze op de drukke tijdstippen in de weekenden niet reserveert.

Een reis Oktoberfest Munchen is daarom een goed idee. Zorg ervoor dat je geen hoogtepunten misloopt en ben zeker van een plek aan een biertafel en een accommodatie!

Oktoberfest München en de Wiesn

Op het Oktoberfeest-terrein in München staan veertien grote (tot 10.000 zitplaatsen!) en twintig kleine biertenten, die gerund worden door families uit München. Ook vind je er een wijntent, ’s werelds grooste kermis, allerlei kraampjes en biergartens. Beroemd (berucht) is ook de Kotzhügel (kotsheuvel) achter de Hofbräu-Festzelt.

Op het Oktoberfest-terrein wordt bier geschonken van de zes grote bierbrouwerijen in München, die voor het Oktoberfest speciaal bier, genaamd Märzen, brouwen. Deze brouwerijen zijn: Paulaner, Hofbräu, Augustiner, Löwenbrau, Hacker Pschorr en Spaten-Franziskanerbräu. De prijs voor een Maβ (literpul) bier en welk Oktoberfestbier het beste is, wordt door ‘Wiesnkenners’ ieder jaar weer opnieuw bediscussieerd.

Oktoberfest München 2023 begint dus in september?

Klopt, het Oktoberfeest 2023 in München begint in september en eindigt traditiegetrouw in oktober. Waarom? Lees meer over het oktoberfest Müchen dat in oktober eindigt.

Weekendje weg/stedentrip in München

München is écht een hele leuke stad voor een weekendje weg. Je kunt het Oktoberfest daarom prima combineren met een dag of een paar dagen sightseeing in München. Lees hier meer over een stedentrip in München.

Vervoer

Hoe je het beste naar München kunt reizen wordt vaak gevraagd. Er zijn verschillende mogelijkheden voor vervoer naar het Oktoberfest. Lees hier meer over vervoer naar het Oktoberfest.

Camping

Wist je dat een weekendje Oktoberfest niet superduur hoeft te zijn? Je kunt bijvoorbeeld bezuinigen op de accommodatie. Lees hier meer over de oktoberfest-camping.

Oktoberfest Munchen 2023 bezoeken?

Wij komen al jaren op het Oktoberfest in München en vertellen je maar ál te graag meer over de reis-mogelijkheden.

Neem contact op en vink aan ‘Oktoberfest München bezoeken’. Je wordt dan direct gekoppeld met onze expert.

Neem contact op  

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING