Reis Oktoberfest München 2019

Oktoberfest Munchen 2019 vindt plaats van 21 september t/m 6 oktober 2019.

Het Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld, dat jaarlijks bezocht wordt door zo’n 6 miljoen mensen. Het volksfeest vindt plaats op de Wiesn en kent een rijke geschiedenis. Het feest draait om cultuur en traditie. Duitsers, maar ook alle internationale bezoekers kleden zich in Lederhosen of Dirndl.

Oktoberfest München en de Wiesn

Op het Oktoberfeest-terrein in München staan veertien grote (tot 10.000 zitplaatsen!) en twintig kleine biertenten, die gerund worden door families uit München. Ook vind je er een wijntent, ’s werelds grooste kermis, allerlei kraampjes en biergartens. Beroemd (berucht) is ook de Kotzhügel (kotsheuvel) achter de Hofbräu-Festzelt.

Op het Oktoberfest-terrein wordt bier geschonken van de zes grote bierbrouwerijen in München, die voor het Oktoberfest speciaal bier, genaamd Märzen, brouwen. Deze brouwerijen zijn: Paulaner, Hofbräu, Augustiner, Löwenbrau, Hacker Pschorr en Spaten-Franziskanerbräu. De prijs voor een Maβ (literpul) bier en welk Oktoberfestbier het beste is, wordt door ‘Wiesnkenners’ ieder jaar weer opnieuw bediscussieerd.

Oktoberfest München 2019 begint dus in september?

Klopt, het Oktoberfeest 2019 in München begint in september en eindigt traditiegetrouw in oktober. Waarom? Lees meer over het oktoberfest Müchen dat in oktober eindigt.

Budget-campingarrangement Oktoberfest München

Wij komen al jaren op het Oktoberfest in München, als bezoeker, maar ook als tourguide voor reizigers. In 2019 lanceren we vol trots onze eigen campingreis, met de leukste camping en inclusief gereserveerde plek aan een biertafel in een grote, beroemde biertent (uniek!). Je vindt hier meer info over het campingarrangement.

Bis bald in München!