Reis Oktoberfest Munchen 2021

Oktoberfest Munchen 2021 vindt plaats van 18 september t/m 3 oktober 2021.

Het Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld, dat jaarlijks bezocht wordt door zo’n 6 miljoen mensen. Waarom boek je een reis Oktoberfest Munchen?

Het volksfeest vindt plaats op de Wiesn en kent een rijke geschiedenis. Het feest draait om cultuur en traditie. Duitsers, maar ook alle internationale bezoekers kleden zich in Lederhosen of Dirndl. Omdat het zo groot is, is de kans dat je verdwaalt groot. Ook loop je een plek aan een biertafel mis als je deze op de drukke tijdstippen in de weekenden niet reserveert.

Een reis Oktoberfest Munchen is daarom een goed idee. Zorg ervoor dat je geen hoogtepunten misloopt en ben zeker van een plek aan een biertafel en een accommodatie!

Oktoberfest München en de Wiesn

Op het Oktoberfeest-terrein in München staan veertien grote (tot 10.000 zitplaatsen!) en twintig kleine biertenten, die gerund worden door families uit München. Ook vind je er een wijntent, ’s werelds grooste kermis, allerlei kraampjes en biergartens. Beroemd (berucht) is ook de Kotzhügel (kotsheuvel) achter de Hofbräu-Festzelt.

Op het Oktoberfest-terrein wordt bier geschonken van de zes grote bierbrouwerijen in München, die voor het Oktoberfest speciaal bier, genaamd Märzen, brouwen. Deze brouwerijen zijn: Paulaner, Hofbräu, Augustiner, Löwenbrau, Hacker Pschorr en Spaten-Franziskanerbräu. De prijs voor een Maβ (literpul) bier en welk Oktoberfestbier het beste is, wordt door ‘Wiesnkenners’ ieder jaar weer opnieuw bediscussieerd.

Oktoberfest München 2021 begint dus in september?

Klopt, het Oktoberfeest 2021 in München begint in september en eindigt traditiegetrouw in oktober. Waarom? Lees meer over het oktoberfest Müchen dat in oktober eindigt.

Oktoberfest Munchen 2021 bezoeken?

Wij komen al jaren op het Oktoberfest en vertellen je maar al te graag meer over de reis-mogelijkheden.

Neem contact op   Bel of App met 06-13112023

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!