Oktoberfeest Sittard 2022

Het grootste oktoberfeest van Nederland

Wiesnfest sittard
Evenementen

Oktoberfeest Sittard 2022

Oktoberfeest Sittard vindt in 2022 weer ouderwets plaats van vrijdag 21 t/m woensdag 26 oktober. Het Oktoberfest werd in 2020 afgelast en vorig jaar vond er een vervangend Wiensfest plaats. Dit jaar keert het oorspronkelijke feest weer in haar volle glorie terug. Het is het grootste Oktoberfest van Nederland.

Naast het Oktoberfeest, zal er op de Schootsvelden weer een grote spectaculaire Oktoberfeestkermis te zien zijn, met een grote Duitse Biergarten met iedere dag Oktoberfest-livemuziek. Ook staan er attracties verspreid door het centrum van Sittard.

Line-up Oktoberfest Sittard 2022

Grote publiekstrekkers van het Oktoberfeest Sittard zijn dit jaar onder andere Heimatdamisch, Voxxclub, Powerkryner, South Brass, Sumpfkroten, Grubertaler, Palemiger Spatzen, Miljö, Black Föoss, Zellberg Buam, Domstürmer, Brings, Die Fetzig’n, Müncher Zwietracht, Geri der Klostertaler en DJ Ötzi & Band. Ook Die Draufgänger, Die Dorfrocker, Fääschtbänkler, The Trammps en Die Schürzenjäger zijn te bewonderen in Zuid-Limburg.

Volta Limburg Biergarten

Het “Oostenrijkse Almdorp” keert in oktober groter dan voorheen terug. Bezoekers vinden er o.a. de Volta Limburg Biergarten en de traditionele Zuidlease Almhütte waar Duitse en Oostenrijkse gerechten geserveerd worden. Nieuw is de opzet van het Brauhaus Brand: een paviljoen met Duitse uitstraling.

Oktoberparade en Rimpelpop

Oktoberfeest Sittard trapt af met de grote traditionele “VDL Oktoberparade” met internationale deelnemers op vrijdagavond met als hoogtepunt de intocht van Miss Oktoberfeest 2022. Ook Lollypop (voor de jeugd), Rimpelpop (voor de ouderen) en SimmeSaame (voor mensen met een beperking) staan weer op het programma.

Kampioenschap speed carven

Ook vindt het kampioenschap ‘speed carven’ plaats. Speedcarvers zijn beeldhouwers met motorzagen. Zij strijden op vrijdag, zaterdag en zondag om de Oktoberfeest Sittard-bokaal. De kunstwerken worden per opbod verkocht tijdens de Kiwanis Charity-avond.

Ticketverkoop Oktoberfeest Sittard 2022

Wil je ook naar Oktoberfeest Sittard gaan? Goed plan! Ook als “buitenstaander” ben je van harte welkom om dit prachtige oktoberfeest te ervaren.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Oktoberfeest Sittard.

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.