Oktoberfeest Sittard 2024

Het grootste oktoberfeest van Nederland

Wiesnfest sittard
Evenementen

Oktoberfeest Sittard 2024

Oktoberfeest Sittard vindt in 2024 plaats van vrijdag 18 t/m woensdag 23 oktober. Het is het grootste Oktoberfest van Nederland en dit is alweer de negentiende editie. Het feest wordt jaarlijks bezocht door zo’n 200.000 bezoekers. Ieder jaar wordt er een thema aan het feest gekoppeld en in 2024 is dat “Wir Tanzen das Leben”.

De hele stad feest mee

Naast het Oktoberfeest is er op de Schootsvelden (het festivalterrein) een grote spectaculaire Oktoberfeestkermis te zien, met een grote Duitse Biergarten en iedere dag live-muziek. Ook de Sittardse binnenstad is aangekleed in Oktoberfest-stijl en er staan verschillende kermisattracties verspreid door het centrum van Sittard opgesteld. De hele stad feest dus mee!

Programma Oktoberfest Sittard 2024

Wat isi het programma van Oktoberfest Sittard 2024? Grote publiekstrekkers van het Oktoberfeest Sittard zijn dit jaar onder andere Wir sind Spitze!, Kasalla, Mountain Crew, Träcksäck, Domstürmer, Almklausi, Sumpfkröten, John Tana, die Draufgänger, Marco Schuitmaker en Snollebollekes.

Paviljoens

Bezoekers kunnen genieten van programma’s in verschillende paviljoens zoals het Brand Weizen en Boels Rental Paviljoen, de Almhütte en Brauhaus Brand. Daarnaast kun je je ook goed vermaken op het festivalterrein met leuke kraampjes en winkels, in het feestpaviljoen Scala Kirche op de Oktoberkermis of de Oktoberparade kijken. Ook de binnenstad van Sittard is het tijdens het oktoberfest dus supergezellig.

Thema-avonden

Oktoberfeest Sittard trapt op vrijdag 18 oktober af met Jetzt Geht’s Los in het Brand Weizen Paviljoen. Andere thema-avonden zijn de 90’s party, Oostenrijkse avond, Rimpelpop (voor de ouderen) en SimmeSaame (voor mensen met een beperking). Dit is nog maar een greep uit alle thema-avonden.

Tickets Oktoberfeest Sittard

Wil je tickets voor Oktoberfeest Sittard kopen? Goed plan, want dit feest moet je een keer meegemaakt hebben! Ook als “buitenstaander” ben je van harte welkom om dit prachtige oktoberfeest te ervaren. Voor het Boels Rental en Brand Weizen Paviljoen heb je tickets nodig, maar andere feestlocaties zijn (deels) gratis toegankelijk.

Tickets zijn inmiddels verkrijgbaar via de website van Oktoberfeest Sittard. Daar kun je per dag het programma bekijken voor de verschillende paviljoens/feestlocaties en eventueel tickets aanschaffen.

Ein Prosit!

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.