Iedereen in lente-sferen

Op het Frühlingsfest word ook jij verliefd!

Fruhlingsfest bezoeken?

Het Duitse Fruhlingsfest is een “klein Oktoberfest”, maar dan in de lente. De grootste worden georganiseerd in München en Stuttgart en daar komen “slechts” tienduizenden bezoekers op af (lees: op het Oktoberfest komen miljoenen mensen af). Wil je het Fruhlingsfest bezoeken?

We vertellen je hier meer over het Fruhlingsfest in Munchen, maar de Fruhlingsfesten in Stuttgart en elders, zien er ongeveer hetzelfde uit. Als je je een afgeslankte versie van het Oktoberfest inbeeldt zit je altijd goed.

Fruhlingsfest of Oktoberfest?

Uiteraard zijn wij niet voor niets ‘Oktoberfestfan’: het Oktoberfest is het grootste bier- en volksfeest ter wereld en het summum van Duitse volksfeesten. Je kunt het Fruhlingfest en het Oktoberfest dan ook niet met elkaar vergelijken. Het Fruhlingsfest is absoluut gezellig, maar in omvang is het minder indrukwekkend.

Op het Frühlingsfest In Munchen vind je een aantal grote biertenten, grote pullen bier, heerlijke gerechten en live muziek. Het bier is wat lichter (niet qua alcoholpercentage) en uiteraard heerst er een zonnige lentesfeer.

Er zijn overal bloemetjes en leuke lentekleurtjes te zien en ook zijn er kermisattracties. Daarnaast is er vaak een vlooienmarkt, vuurwerkshow  en andere activiteiten. Je ervaart er een authentiekere, Duitse sfeer en dus zeker genoeg spaβ voor Jan en Alleman!

Hoe kom je op het Fruhlingsfest?

Je kunt op het Fruhlingsfest bezoeken op allerlei manieren. Ga je naar Munchen? Ga met de auto, het vliegtuig, neem de FlixBus of de trein (NS International). Boek een Airbnb, hotel of camping: het kan ‘s nachts wat koud zijn, maar verder is het lekker weer tijdens het Frühlingsfest.

Fruhlingsfest bezoeken?

Wil je het Frühlingsfest bezoeken? Onze experts in München hebben alvast de beste biertafels voor je vastgelegd. We vertellen je op deze pagina meer over Fruhlingsfest Munchen 2024. Je mag ook altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen. Vink in ons contactformulier dan ‘Fruhlingsfest Munchen’ aan en stel je vraag. Ein Prosit!

Neem contact op 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING

 

Blog

EK 2024: organiseer een Duits voetbalfeestje

beheerder 26 april 2024 Geen categorie

Het EK 2024 komt eraan: de ideale gelegenheid om een Duits voetbalfeestje of oktoberfest te organiseren voor je vrienden, buren, dorpsgenoten of ander gezelschap. Benieuwd welke ingrediënten niet kunnen ontbreken op jouw EK-feestje? Check onze party-tips:

Lees meer

Beieren verbiedt wiet roken op het Oktoberfest

beheerder 19 april 2024 Geen categorie

Op het Oktoberfest in München, het grootste volksfeest ter wereld met miljoenen bezoekers, mag geen wiet gerookt worden. De deelstaat Bayern kondigde afgelopen dinsdag 16 april het verbod aan.

Lees meer

De winnende Oktoberfest-poster is bekend

beheerder 9 februari 2024 München

Vanaf januari konden Oktoberfestfans weer op hun favoriete poster voor Oktoberfest München 2024 stemmen. Voor de wedstrijd konden designers en creatievelingen ontwerpen indienen. Op de posters die de voorselectie doorgekomen waren, kon gestemd worden.

Lees meer

Wat betekent Servus?

beheerder 18 oktober 2023 Geen categorie

Als je iemand van team Oktoberfestfan.nl spreekt, dan hoor of lees je waarschijnlijk onze begroeting “Servus”. We krijgen wel vaker de vraag wat het woord eigenlijk betekent en waar het vandaan komt. Dit is het antwoord:

Lees meer

Oktoberfeest Sittard verwacht weer 200.000 bezoekers

beheerder 12 oktober 2023 Geen categorie

Oktoberfeest Sittard, het grootste Oktoberfest van Nederland dat 6 dagen duurt, verwacht ook dit jaar weer 200.000 bezoekers. Het feest begint vrijdag 13 oktober en duurt t/m woensdag 18 oktober. Bekijk het interview met organisator Sjef Schurgers.

Lees meer

Zo onderhoud je je lederhosen

beheerder 10 oktober 2023 Kleding

Na jarenlange ervaring met verhuur van lederhosen, weten wij inmiddels zéker hoe je lederhosen het beste kunt onderhouden. We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet, inclusief alle tips en tricks:

Lees meer

Oktoberfest Munchen 2023 trok 7,2 miljoen bezoekers

beheerder 7 oktober 2023 Geen categorie

Oktoberfest München 2023, dat afgelopen dinsdag 3 oktober eindigde, was een zonnige, geslaagde editie. Het feest trok een recordaantal van 7,2 miljoen bezoekers. Hoe worden zoveel feestvierders eigenlijk geteld?

Lees meer

Oktoberfest Laren werkt met duurzaamheidssponsor

beheerder 28 september 2023 Geen categorie

Oktoberfest Laren, dat in 2023 plaatsvindt op zaterdag 30 september, is misschien wel het meest groene Oktoberfest van Nederland. Ze werken met een duurzaamheidssponsor. De organisatie vindt dit anno 2023 een gezonde ambitie.

Lees meer
Blog archief

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.