Oktoberfest München 2019: 21 september t/m 6 oktober 2019.

Benieuwd naar de datum van Oktoberfest München 2019? Het Oktoberfest München vindt in 2019 plaats van zaterdag 21 september t/m zondag 6 oktober.

Wat is het Oktoberfest?

Het Oktoberfest is het grootste bier- en volksfeest ter wereld. Het werd oorspronkelijk georganiseerd om het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen te vieren. Het grootste festival ter wereld wordt bezocht door zo’n 6 a 7 miljoen mensen. Alleen vorig jaar werd het openingsweekend al bezocht door zo’n 800.000 mensen. Het Oktoberfest werd verzet naar september omdat dat een warmere maand is dan oktober. Het eindigt traditiegetrouw nu het eerste weekend van Oktober.

Oktoberfest München: wat is er te zien en te doen?

Op de Wiesn (het Oktoberfest-terrein) staan 14 grote en veel kleinere biertenten. Deze worden gerund door de zes grote bierbrouwerijen (families) uit München. Er wordt veel gedronken en gegeten in de biertenten, waar enorme keukens in gebouwd zijn. Deze biertenten zijn dan ook geen feesttenten van doek of zeil, zoals wij deze kennen, maar heuse, prachtig aangeklede, houten constructies. De enorme Festzelte hebben tot 11.000 zitplaatsen per tent. Om de tenten heen vind je biergartens. Op het terrein vind je naast de grote biertenten veel kleinere biertenten, kraampjes met versnaperingen en traditionele Beierse gerechten en een hele grote kermis. Ook vind je er de Oide Wiesn, het ‘oude’ Oktoberfest.

Oktoberfest München: 4-daagse campingreis

Inmiddels komen wij al jaren op het Oktoberfest in München, als gast met een pul bier in de hand, maar ook als tourguide voor reizigers. Dit jaar presenteren we met trots onze eigen campingreis. De leukste camping, de drie mooiste feesten, inclusief een plek aan een biertafel op de Wiesn (het Oktoberfest-terrein). Uniek! Er is geen betere manier om het Oktoberfest te leren kennen.

Bekijk hier meer over de campingreis.