Oktoberfest München 2024

De datum van Oktoberfest München 2024 is zaterdag 21 september t/m zondag 6 oktober. Het Oktoberfest werd verzet naar september omdat het een warmere maand dan oktober is. Het is definitief traditiegetrouw nu het eerste weekend van oktober.

Bezoekers van over de hele wereld

Het festival is het grootste festival ter wereld en het is de voorloper van alle andere Oktoberfeesten in Duitsland . Het grootste festival ter wereld wordt normaal bezocht door zo’n 5 tot 7 miljoen bezoekers van over de hele wereld, die kleding in Trachten kleding het terrein bezoeken. De geschiedenis van het feest gaat terug naar het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen te vieren.

Oktoberfest München 2024: wat is er te zien en te doen?

Op de Wiesn (het Oktoberfest-terrein) staan ​​17 grote en ongeveer 21 kleinere biertenten. Deze worden gerund door de zes grote bierbrouwerijen (families) uit München. Er wordt veel gedronken en gegeten in de biertenten, waar enorme keukens in gebouwd zijn. De biertenten zijn dan ook geen feesttenten van doek of zeil, zoals wij deze kennen, maar heuse, prachtig aangeklede, houten constructies. Er wordt bier geschonken van zes biermerken, die ieder jaar opnieuw weer Oktoberfestbier brouwen. In elke tent staat een grote live band, ook wel “orkest”, dat begint met het spelen van traditionele muziek, maar later aanzienlijke party-knallers ten gehore brengt.

Oktoberfest Munchen 2024

Biertenten op het Oktoberfest

De enorme Festzelte heeft tot 10.000 zitplaatsen per tent en elke tent heeft een eigen kenmerkende sfeer en inrichting. Om de tenten heen vind je biertuinen. Op het terrein vind je naast de biertenten kraampjes met versnaperingen en traditionele Beierse gerechten. Daarnaast vind je op Oktoberfest München 2024 een hele grote kermis en “beroemde” attracties, zoals Das Riesenrad en de Olympia Looping.

Tickets voor Oktoberfest München 2024?

Het Oktoberfest is een echt bucketlist-item. Het is gigantisch groot en je kunt het terrein en de sfeer echt met niets vergelijken. Heb je vragen of wil je meer informatie over (het bezoeken van) het Oktoberfest en de boeken van gereserveerde biertafels? Wij komen er al jaren en vertellen je er graag meer over.

Neem contact op via het contactformulier. Vink ‘Oktoberfest München’ aan en je wordt direct compatibel met onze expert, die je graag meer vertelt over de mogelijkheden voor gereserveerde biertafels.

Neem contact op  

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING