Weinfest: een bourgondisch Duits feest met veel wijn

Naast het Oktoberfest (met veel bier) zijn ook weinfesten/wijnfeesten/wine fests een typische Duitse aangelenheid. Het land ligt vol wijngaarden en de oogst van nieuwe witte en rode wijnen van hoge kwaliteit, waarvan over de hele wereld wordt genoten, moet uiteraard gevierd worden.

Zo’n 1250 wijnfeesten

Tussen augustus en oktober kun je ongeveer 1250 wijnfeesten bezoeken in Duitsland, die net zo divers zijn als de producten die gevierd worden. Sommige feesten bestaan al meer dan 500 jaar en in veel steden/dorpen is het een heuse traditie geworden. Het wijnfest vindt plaats op prachtige locaties, zoals op de binnenplaatsen van oude kastelen, dorpspleinen, op hellingen van wijngaarden en in straatjes.

Durkheimer Wurstmarkt

Het grootste Weinfest vindt plaats in Bad Dürkheim en heet ook wel de Durkheimer Wurstmarkt. Dit meerdaagse festival wordt bezocht door meer dan 600.000 bezoekers! De ‘Rheingauer Weinwoche’ in Wiesbaden (in augustus) staat ook wel bekend als de langste wijnbar ter wereld en is ook een belevenis op zich.

Heerlijke Duitse specialiteiten

Wat is wijn zonder goed, Duits eten? Net zoals op het Oktoberfest hoort ook goed eten bij een typisch Duits feestje. Een specialiteit in de regio van de Moezel tot het Zwarte Woud zijn Federweisse mit Zwiebelkuchen: vers gefermenteerde wijn met uientaartjes. In Frankenland (Noord-Beieren) bijvoorbeeld, vind je heerlijke wijngelei. Ook Wurst, Pretzels, kaasjes, Spätzle, gecombineerd met overheerlijke wijn, ontbreken uiteraard niet.

Weinfest bezoeken of een tip voor ons?

Wil je een weinfest bezoeken of ons tippen op een leuk Weinfest voor in onze online Duitse feest-agenda? Dan horen we graag van je. Ook als je andere vragen hebt m.b.t. de Duitse feestcultuur zijn we je graag van dienst!

Neem contact op   Bel of App met 06-13112023

Foto header: Roman Kraft (Unsplash.com)

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING