Wil je een Dirndl kopen?

Wil je een Dirndl (tiroler jurkje of Oktoberfest jurkje) kopen voor het Oktoberfest. Kijk eerst eens goed rond en lees waar je op moet letten. Er zijn namelijk verschillende Dirndls, in verschillende prijsklasses, kleuren, soorten en maten.

Natuurlijk kun je gaan voor de beste deal, maar misschien is het verstandig wat meer te besteden aan een Dirndl van goede kwaliteit. Deze gaan veel langer mee, de pasvorm is mooier en je kunt absoluut zien dat de Dirndl van betere kwaliteit is. Daar kun je, zeker in Duitsland, prima mee aankomen.

Wat voor Dirndls zijn er allemaal?

De Dirndl is er in verschillende lengtes, van mini tot op de grond. De meest populaire (en algemeen geaccepteerde) lengte is de midirok. De midirok valt net over de knie of iets langer. De Dirndl bestaat in principe uit 3 delen: een bloesje (wit, maar zwart wordt steeds populairder), een lijfje en een schort.

Een Dirndl is versierd met allerlei borduursels, kettingen en vaak zijn er Edelweiss-applicaties aangebracht. Probeer ook eens een petticoat: deze geeft de jurk extra volume en zorgt voor een (optisch) nog smallere taille.

Aankleding van jouw Dirndl

Als je een Dirndl op de juiste manier wilt dragen, zorg je ook voor een mooi decolleté. Vaak worden Dirndls dan ook gedragen in combinatie met een push up-bh (lees hier meer over de Dirndl-bh). Aan de meeste Dirndl-bloesjes zit een touwtje dat je vastmaakt aan je bh.

Zo komt je decolleté optimaal uit. Qua schoenen? Ga voor stiletto’s, ballerina’s of de meer traditionele pump met een bandje over de wreef en een klein hakje. De finishing touch van jouw Oktoberfest outfit? Ga voor een bloemenkrans of een mooi vlechtwerk in je haar, draag een mooi tasje en een traditonele ketting, hooggesloten en met een grote gekleurde hanger. Auf geht’s!

Een Dirndl kopen?

Wil je een Dirndl kopen voor jezelf of voor een groep vriendinnen? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op   bel of App met 06-13112023

 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING