23 augustus 2018

De juiste bh onder je Dirndl: superbelangrijk!

De juiste bh onder je Dirndl is superbelangrijk. Je decolleté moet in dit jurkje namelijk van de bühne spatten en bijna alle dames dragen daarom een push-up bh of maximizer onder hun jurkje. Sterker nog: een “standaard bh” dragen kan er onaantrekkelijk uitzien.

Een standaard of goedkope bh heeft vaak een andere vorm, knelt af en zit niet fijn onder het Dirndl-blousje, ook wel “Liesl” genoemd. We spotten deze week de “Oktoberfest-actie” van Honkemöller en de dames van team Oktoberfestfan.nl besloten meteen te gaan passen. Want, welke bh past het beste onder je Dirndl-blousje?

Wat is een Dirndl?

Eerst even een korte recap. Want, wat is een Dirndl eigenlijk? De Dirndl (“dirn” betekent dienstmeisje) werd in de 18e eeuw oorspronkelijk gedragen door dienstmeiden en de Lederhosen was een stevige broek voor de werklui. Later groeide de Dirndl door verandering van stoffen, model en details uit tot een veel gedragen traditionele outfit voor iedereen. Ze worden nu vaak gedragen op culturele evenementen of festivals zoals het Oktoberfest, maar ook zijn er mensen die nog wekelijks klederdracht dragen.

Kledingmerken in Duitsland werken er hard aan de Dirndl en Lederhosen up to date en hip te houden. In de periode van het Oktoberfest worden er zelfs heuse modeshows gegeven in Beieren en omstreken om de nieuwste trends te presenteren.

Hoe ziet een Dirndl eruit?

De Dirndl is er in verschillende lengtes, van mini tot op de grond. De meest populaire – en algemeen geaccepteerde – lengte is de midirok. De midirok valt net over de knie of iets langer. De Dirndl bestaat in principe uit 3 delen: een bloesje (wit, maar zwart wordt steeds populairder), een lijfje en een schort. Een Dirndl is versierd met allerlei borduursels, kettingen en vaak zijn er Edelweiss-applicaties aangebracht.

Strik Dirndl

Let op: aan welke kant je de schort van je Dirndl dichtknoopt, geeft aan of je bezet of vrijgezel bent. Daarover lees je hier meer.

Dirndl bh: stijlvolle lingerie

Dirndl-ondergoed bestaat uit een petticoat-onderrok of als alternatief een halflange jurk of broek met ruches. Daaronder draag je een Dirndl-bh en bijpassende string. Onder een zwart blousje draag je een zwarte bh en onder een wit blousje een witte bh. Het ondergoed schijnt als het goed is niet door en komt niet boven het blousje uit, maar een bh met mooie stiksels en een kanten randje, sluiten het mooiste aan bij deze traditionele outfit. Mocht iemand dan tóch een glimp opvangen van je bh… 😉

Een onweerstaanbaar decolleté in je Dirndl

De bh die je draagt is liefst een push-up bh of maximizer. Een push-up bh heeft extra (schuim of gel) vulling onderin de cup waardoor je borsten omhoog en dichter naar elkaar geduwd worden. Soms is de vulling uitneembaar en daardoor is deze bh ook geschikt voor grotere borsten. Een maximizer doet in principe hetzelfde als een push-up bh, maar deze zorgt er op een meer natuurlijke manier voor dat je er minstens 2 cupmaten bij krijgt. Naast de vulling onderin de cup heeft een maximizer namelijk ook extra vulling aan de zijkant van de cup. Let op: zorg dat je voldoende ruimte hebt om je borsten mooi naar voren te laten komen (letterlijk en figuurlijk). Platgedrukte borsten zijn een no-go.

Advies en conclusie: een perfecte Dirndl bh

De dames van ons testteam hebben allemaal een andere Honkemöller-bh uitgekozen (push-up of maximizer). Onze borsten zitten als gegoten en lijken niet alleen 2 cupmaten groter (zoals Honkemoller aangeeft), maar zien er ook “simply perfect” uit. De bh is gemaakt van een mooie kwaliteit stof, sluit prachtig aan rondom onze borsten en je krijgt geen “zweetdecolleté”.

Waar we het allemaal over eens zijn: neem voor onder je Dirndl een zwarte of witte push-up bh of maximizer, afhankelijk van je cupmaat en de vorm van je borsten en de kleur van je blousje. Een bh met kant, een geborduurd bloemenmotief of andere kleine borduursels geven je ondergoed een typisch trachten-karakter. Dit fashion-item maakt jouw bierfest-outfit tot één geheel. Bovendien komt je bh vast ook ná het Oktoberfest weer van pas :).

Dirndl bhEen mooi decolleté dankzij de Dirndl-bh

Bestellen bij Hönkemoller

Ga je ook bij Hönkemoller bestellen? Onze favorieten zijn deze of deze bh. De leuke bh in de header-afbeelding hierboven? Die vind je binnenkort weer in de actiecollectie. De Oktoberfest-actie van Honkemoller loopt van 21 augustus tot 21 september (kortingscode: Oktoberfest20).

Dirndl bhOnze favoriet voor onder je Dirndl

Vragen?

Vragen over Oktobefest-kleding? Bel of app met 06-10397766 of neem contact met ons op via info@oktoberfestfan.nl