Lederhosen huren of Dirndl huren?

Wil je een Lederhosen huren? Goed plan als je geen geld wilt uitgeven aan een echte lederhosen. Een stoffen Lederhosen (Tiroler/carnavalsstijl) is eigenlijk not done, zeker als je één van de mooiere, grotere Oktoberfeesten gaat bezoeken zoals bijvoorbeeld het Oktoberfest in München. Je zult hier eerder een negatieve dan positieve indruk mee maken.

Trachtenkleding wordt daar zeer serieus genomen. Respecteer je de cultuur en wil je niet de “onwetende toerist” uithangen? Een Lederhosen huren is dan een goed plan.

Dirndl huren

Hetzelfde geldt voor de Dirndl . Een Tirolerjukje in carnavalsstijl is geen Dirndl, zeker niet op de grotere Oktoberfeesten, ook bijvoorbeeld in München.

Een echte Dirndl bestaat uit meerdere delen als het lijfje, het bloesje en de kort. De meest effectieve lengte is de midirok, die tot net over de knie valt. Een Dirndl met een kort rokje, wordt vaak genoemd als carnavalsoutfit.

Wat kost het huren van een Lederhosen of Dirndl?

Wat kost het huren van een Lederhosen of Dirndl? Dat is afhankelijk van hoeveel dagen je de set wilt huren en hoeveel sets je huurt. Huren in groepsverband is goedkoper, want hoe meer sets je huurt, hoe lager de prijs. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat het huren van een mooie, traditionele set tussen de 25 en 45 euro kost, afhankelijk van hoeveel sets je huurt.

Lederhosen of Dirndl bij ons huren?

Wij hebben veel ervaring met het verhuren van kleding voor Oktoberfeesten en bijv. bruiloften in Oostenrijk en vertel je graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op  

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING