Lederhosen huren of Dirndl huren?

Wil je een Lederhosen huren? Goed plan als je geen geld wilt uitgeven aan een echte Lederhosen. Een stoffen Lederhosen (Tiroler/carnavalsstijl) is eigenlijk not done, zeker als je één van de mooiere, grotere Oktoberfeesten gaat bezoeken zoals bijvoorbeeld het Oktoberfest in Munchen. Je zult hier eerder een negatieve dan positieve indruk mee maken.

Trachtenkleding wordt daar zeer serieus genomen. Respecteer je de cultuur en wil je niet de “onwetende toerist” uithangen? Een Lederhosen huren is dan een goed plan.

Dirndl huren

Hetzelfde geldt voor de Dirndl. Een Tirolerjukje in carnavalsstijl is geen Dirndl, zeker niet op de grotere Oktoberfeesten, als bijvoorbeeld in Munchen.

Een echte Dirndl bestaat uit meerdere delen als het lijfje, het bloesje en de schort. De meest voorkomende lengte is de midirok, die tot net over de knie valt. Een Dirndl met een kort rokje, wordt vaak eerder beschouwd als carnavalsoutfit.

Toch kopen?

Je kunt het zo goedkoop en zo duur maken als je wilt. Ben je van plan je Lederhosen-set of Dirndl vaker te dragen? Besteed dan wat meer geld. Voor rond de € 100,- koop je vaak een prima, meerdelige Lederhosen- of Dirndl-set. Neem contact op voor een mooie kortingscode van onze leverancier.

Lederhosen of Dirndl bij ons huren?

Wij hebben veel ervaring met het verhuren van kleding voor Oktoberfeesten en bijv. bruiloften in Oostenrijk en vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op  

Headerfoto: @PaardenKracht PhotoBooth.

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING