Lederhosen huren of Dirndl huren?

Wil je een Lederhosen huren? Goed plan als je geen geld wilt uitgeven aan een echte Lederhosen. Een stoffen Lederhosen (Tiroler/carnavalsstijl) is eigenlijk not done, zeker als je één van de mooiere, grotere Oktoberfeesten gaat bezoeken zoals bijvoorbeeld het Oktoberfest in Munchen. Je zult hier eerder een negatieve dan positieve indruk mee maken.

Trachtenkleding wordt daar zeer serieus genomen. Respecteer je de cultuur en wil je niet de “onwetende toerist” uithangen? Een Lederhosen huren is dan een goed plan.

Toch kopen?

Je kunt het zo goedkoop en zo duur maken als je wilt. Ben je van plan je Lederhosen vaker te dragen? Besteed dan wat meer geld. Voor rond de € 100,- koop je vaak een prima, meerdelige Lederhosen-set.

Dirndl huren

Hetzelfde geldt voor de Dirndl. Een Tirolerjukje in carnavalsstijl is geen Dirndl, zeker niet op de grotere Oktoberfeesten, als bijvoorbeeld in Munchen.

Een echte Dirndl bestaat uit meerdere delen als het lijfje, het bloesje en de schort. De meest voorkomende lengte is de midirok, die tot net over de knie valt. Een Dirndl met een kort rokje, wordt vaak eerder beschouwd als carnavalsoutfit.

Toch kopen?

Je kunt het zo goedkoop en zo duur maken als je wilt. Ben je van plan je Dirndl vaker te dragen? Besteed dan wat meer geld. Voor rond de € 100,- koop je vaak een prima, meerdelige Dirndl.

Lederhosen of Dirndl bij ons huren?

Wij hebben veel ervaring met Oktoberfeesten, Lederhosen en Dirndls en vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op   Bel of App met 06-13112023

Headerfoto: @PaardenKracht PhotoBooth.

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING