21 March 2023

Duitse brouwerij komt met poederbier

De Duitse kloosterbrouwerij Neuzelle brengt poederbier op de markt. Het poeder kan gemengd worden met water, waarna er een biertje ontstaat. Het betreft nu nog een alcoholvrije variant, maar de plannen zijn groots.

Met hun “Neuzeller bierpoeder” willen ze een revolutie teweegbrengen in de bierproductie en -logistiek. Wereldwijd wordt jaarlijks 180 miljoen ton bier gedronken en verscheept, voornamelijk in de vorm van water.

Bierpoeder zou 90 procent van het gewicht besparen en ook glazen flessen overbodig maken. Zo kan de ecologische voetafdruk van bierexport verminderd worden.

Meest duurzame brouwerij ter wereld

De visie van algemeen directeur Stefan Fritsche is de meest duurzame brouwerij ter wereld worden. Het poeder zou over de hele wereld geëxporteerd moeten worden en zo kan de brouwerij de concurrentie aangaan met de grootste bierproducenten.

Alcohol toevoegen

Tagesspiegel meldt dat de productontwikkeling nog niet voltooid is en dat fabricagetechniek topgeheim is. Het ministerie ondersteunt de ontwikkeling van het droge bier met 182000 euro tot het einde van het jaar. De kloosterbrouwerij hoopt dan op investeerders. Het pulver beschikt nu nog niet over alcohol. Dit moet nog toegevoegd worden aan het mengsel.

Experimentele brouwerij

Kloosterbrouwerij Neuzelle is gevestigd in Neuzelle, een gemeente in de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg. De brouwerij is het meest bekend van het Duitse bier Schwarzer Abt maar ook Werderaner Kirsch-Bier komt uit deze brouwerij.

De brouwerij is niet vies van experimenteren. Eerder kwam de brouwerij met innovaties als ‘Anti-Aging-Bier’, aspergebier, bier om in te baden (badbier) en probiotisch bier.

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.