30 June 2019

Oktoberfeest Sittard 2019: 10 redenen waarom je het niet moet missen

Of je nu Oktoberfestfan, organisator, muzikant, Bourgondiër, festival-, cultuur-, muziekliefhebber of een ander type bent: Oktoberfeest Sittard 2019 (11 t/m 16 oktober) mag je niet missen. Wij spraken Sjef Schurgers, oprichter en “eindbaas” over de jubileumeditie.

Wat een professionele organisatie, wat een spektakel! Er zijn wel 20 redenen te bedenken waarom je dit feest gezien moet hebben, maar we hebben er vast 10 voor je genoteerd ?

1: Dubbeldeks paviljoen: een primeur

Dit jaar wordt het Brand Weizen-paviljoen een dubbeldeks tent. Het heeft in deze opzet, qua grootte en aankleding, nog nooit ergens gestaan! In de grootste “Almhut” van Nederland hebben bezoekers vanaf het balkon zicht op het podium en via de glazen façade kijk je op de historische binnenstad en het Oktoberfeest op de Schootsvelden. Ook de overige paviljoens en hutten ondergaan een upgrade om de Grenzeloze Oktoberfestbeleving nog meer te accentueren. Leuk feitje: er worden zélfs speciale bloemen gekweekt voor de aankleding van de tenten…

 

2: De jubileumeditie

Het is de 15-jarige verjaardag van Oktoberfeest Sittard dit jaar. In Sittard wéten ze natuurlijk hoe je moet feesten, dus daar doen ze graag een schepje bovenop tijdens een jubileumeditie. Tijdens de spectaculaire slotavond op woensdag 16 oktober treden vijftien, tot nog toe geheime, live-acts op in het dubbeldeks Brand Weizen-paviljoen. Daarover wordt druk gespeculeerd want het belooft een memorabele avond te worden!

3: Topartiesten: Van Heino tot Haddaway

Voor de jubileumeditie zijn, aan de top-line-up met meer dan 100 nationale en internationale topartiesten, bijzondere artiesten toegevoegd als Heino mit Band & Chor, Schürzenjäger, Big Magga’s, Ross Antony, Sumpfkröten, Bergluft, Höhner in Concert, Brings, Domstürmer en Roberto Blanco. Ook Die Jungen Zillertaler, Luftflotte, Die Edlseer, Freddy Pfister Band, Sylver, Haddaway, Frans Bauer en vele anderen treden op. Dat wordt genieten!

artiesten oktoberfeest sittard

 

4: Livestream in Saalbach Hinterglemm

In skigebied Saalbach Hinterglemm wordt een live tv-stream uitgezonden van Oktoberfeest Sittard. Een eigen zender, wie Toll! Omgekeerd promoot Saalbach in Sittard de opening van het ski-gebied. Bij deze samenwerking past uiteraard perfect een Oostenrijkse avond in het Brand-paviljoen. Supergemütlich!

5: Geen verkleden maar kleden

Al eerder schreven we in ons sfeerverslag dat het in Sittard niet gaat om verkleden, maar om kleden. Bezoekers waarderen de traditionele Oktoberfest-klederdracht en lopen in prachtige kwaliteits-Dirndls en Lederhosen. Iedereen is gelijk. Leuk feitje: Sjef Schurgers, de “eindbaas” van Oktoberfeest Sittard, heeft er inmiddels “al” 15 in de kast hangen. En jij?

oktoberfeest sittard

6: Internationale parades & Miss Oktoberfeest 2019

Bij elk groots Oktoberfeest, hoort een traditionele parade en dat is dit jaar een jubileum-parade, met het thema: 15 jaar Oktoberfeest Sittard: Grenzeloos! De openingsparade, die op vrijdagavond 11 oktober om 19.00 uur start, is een bonte stoet aan onder andere Dirndls, Lederhosen, verlichte praalwagens, orkesten, oldtimers, Trachten-groepen uit Duitsland en Oostenrijk, bijzondere bierwagens uit Zuid-Tirol en Belgische kampioenspaarden. De nieuwe Miss Oktoberfeest 2019 staat op de laatste wagen van deze parade en ze zal shinen als nooit tevoren. Krijg je er maar geen genoeg van? Dan kun je ook nog de internationale schutterijen- en gildeoptocht bewonderen!

miss oktoberfeest sittard

7: Een week vakantie

Op zoek naar het vakantiegevoel? Dan zit je in oktober goed in Sittard. Voor veel Sittardenaren is het Oktoberfeest een vakantieweek. Ook de heuse Oktoberfeestcamping (Wiesen Camping Sittard), open in het weekend, is populair en die populariteit breidt zich uit naar Duitsland. Stel je eens voor: 6 dagen vrij, met een passe partoutje het terrein op en heerlijk “leven en wonen” op het terrein, op de kermis, in de prachtige paviljoens, de biergarten, in het centrum of op de gezellige camping. Wie in einem Traum?

Oktoberfeest Sittard

8: Het opbouwen alleen is al een spektakel

Het opbouwen alleen al belooft een waar spektakel te worden. De dubbeldeks tent bijvoorbeeld, wordt in 1 week gebouwd en in 1 week ingericht. Het is een heus puzzelwerk dat in elkaar gevlochten wordt. Een knap staaltje bouwkunst dus waar je je al voor het feest begonnen is aan kunt vergapen. Leuke tip: omdat het terrein niet afgesloten is met hekken, kun je de opbouw van vrij dichtbij bekijken.

9: Het gezellige centrum

Ook het centrum van Sittard is op en top voorbereid en ingericht op het Oktoberfest. Met een extra koopzondag bijvoorbeeld, maar ook de markt ziet er supergezellig en authentiek uit. Hier kun je al-tijd terecht voor een heerlijk biertje, babbeltje met een Oktoberfestfan of trotste Sittardenaar. Ook zijn er activiteiten als woodcarving en er is live muziek in de cafés.

oktoberfeest sittard centrum

10: Géén ordinair zuipfeest

Oktoberfeest Sittard is een feest met een eigen karakter. Het is alles behalve een zuipfeest. Mensen houden elkaar rustig en het blijft ‘gemütlich’. “Ons doel is mensen blij en gelukkig te zien. Er wordt ook wel eens gezegd dat dit een tweede carnaval is, maar dan léuker! Niet vergelijkbaar met München, dat moet je ook niet willen”, sluit Sjef af.

Oktoberfeest Sittard 2019 ook niet missen?

Oktoberfeest Sittard vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 16 oktober. Ga voor meer info & tickets naar www.oktoberfeestsittard.nl.

Vragen over het Oktoberfest of zelf een Oktoberfest organiseren?

Wij zijn je graag van dienst!

Mail info@oktoberfestfan.nl   bel of App met 06-10397766

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.