Oktoberfest artiest of entertainment boeken?

Wil je een oktoberfest artiest boeken voor op je oktober-, schlager-, tiroler feest of après-ski feest? Goed plan! Zonder de juiste muziek of oktoberfest entertainment, vier je immers geen geslaagd oktoberfest. Muziek, en dan vooral live muziek, is niet los te zien van het Oktoberfest.

Het genre Oktoberfestmuziek bestaat uit traditionele blaasmuziek, Duitse hits en internationale popsongs. Voor jong en oud wat wil dus. Elke band/dj/artiest geeft vaak een eigen twist aan hun Oktoberfest-repertoire, met de traditionele, Duitstalige pop- en feesthits als basis.

Wat voor Oktoberfest-artiesten kun je boeken?

Er zijn verschillende soorten oktoberfest-artiesten die je kunt boeken en je kunt hierin een onderscheid maken in cover-artiesten en de oorspronkelijke artiesten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een Oktoberfest-dj
  • Oktoberfest tape-act (zanger/zangeres)
  • Oktoberfest-duo
  • Blaaskapellen/orkesten
  • Dansgroepen
  • Oktoberfest-trio
  • Oktoberfest-liveband
  • Oktoberfest-presentator

Naast oorspronkelijke oktoberfest-muzikanten, zijn er inmiddels verschillende artiesten die actief zijn in het oktoberfestcircuit en de keuze is wat dat betreft reuze.

Welke Oktoberfest-artiest moet ik boeken?

Kijk vooral goed naar de doelgroep van je feest en het doel van je feest. Is het vooral een zit- en eetfeest waar mensen ook nog moeten kunnen kletsen? Moet er flink gesprongen en gedanst worden? Komt er jeugd, een gemixt publiek of vooral ouderen? Is het nodig de ticketverkoop te stimuleren met een echte publiekstrekker of krijg je de tent toch wel vol? Het Oktoberfest is een volksfeest bij uitstek en dat betekent dat je natuurlijk vooral je bezoekers het beste moet bedienen.

Wat kost een oktoberfest-artiest?

Afhankelijk van je budget, kun je een keuze maken in het samenstellen van een line-up of bijvoorbeeld het boeken van slechts één of twee artiesten. Globaal gezien kost een oktoberfest-dj bijvoorbeeld tussen de 500 en 1000 euro, een tape-act rond de 1000 a 1500 euro, duo’s en trio’s tussen de 1000 en 2000 euro en bekende artiesten/namen en bands vanaf 2000 of 3000 euro. De echt grote (internationale) namen zijn vaak natuurlijk nog duurder. Uiteraard zijn dit geen vaste prijzen en vaak moet je ook nog rekenen op reis- en verblijfskosten.

Moet je een Oktoberfest-artiest via een bureau boeken?

Het voordeel van boeken via een bureau is dat je er vaak zeker van bent dat je een act hebt, bijvoorbeeld in het geval dat je geboekte act ziek is of verstek moet laten. Door de ruime ervaring van een bureau voorkom je bovendien dat je artiest een mismatch is met je publiek. Oktoberfest-entertainment is namelijk echt een vak apart, zeker omdat het een seizoensgebonden feest is met een specifiek karakter.

Ander leuk Oktoberfest-vermaak

Past een artiest boeken niet binnen je budget? Dan kun je ook onze Oktoberfest-playlist opzetten, een oktoberfest presentator boeken voor leuke interactie met je gasten of een spellenpakket huren. Plezier gegarandeerd!

Oktoberfest act boeken voor op uw feest?

Beschik je over voldoende budget en ben je op zoek naar een leuke Oktoberfestband, Oktoberfeestact, dj of andere oktoberfestartiest? Neem contact op. Ons team geeft je graag vrijblijvend advies.

Neem contact op  

Foto header: Hanslebbe / Debiltinbeeld.nl

 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING