Springfest München: Oktoberfest in de lente

Authenthieker, maar mét de grote biertenten

Springfest Munchen bezoeken?

Springfest München, ook wel het Frühlingsfest, is een kleine variant van Oktoberfest in München. Het Frühlingsfest vindt 2024 weer plaats van 19 april tot 5 mei op de Theresienwiese, het Oktoberfest-terrein in München.

Wat is het Fruhlingsfest?

Het Frühlingsfest is een “klein Duits Oktoberfest”, maar dan in de lente. De grootste worden georganiseerd in München, maar ook in Stuttgart en er komen “slechts” tienduizenden bezoekers op af. Op het bekende Oktoberfest daarentegen, komen zo’n 5 a 6 miljoen mensen af. Het is daardoor wel veel minder authentiek dan het Springfest.

Springfest Munchen: grote biertenten

Op het Frühlingsfest staan twee grote biertenten, er zijn grote pullen bier, heerlijke gerechten en live muziek. Het bier is wat lichter (niet qua alcoholpercentage) en uiteraard heerst er een zonnige lentesfeer. Er zijn overal bloemetjes en leuke lentekleurtjes te zien en ook zijn er kermisattracties.

Het lente-bierfeest gaat traditioneel van start met schoten in de lucht en een parade met paarden en wagens van de bierbrouwerijen en mensen gekleed in traditionele klederdracht. Kortom: genoeg spaβ voor Jan en Alleman!

Indruk van het Frühlingsfest

De beste indruk van het Frühlingsfest krijg je als je dit filmpje bekijkt:

Hoe kom je op het Frühlingsfest?

Je kunt op allerlei manieren gemakkelijk in München komen. Ga met de auto, het vliegtuig, neem de FlixBus of de trein (NS International). Combineer het Springfest ook met een bezoek aan de stad München voor een leuke stedentrip.

Camping Springfest Munchen

Een leuke manier om te overnachten nabij Springfest Munchen te bezoeken is volgens ons de Springfest-camping in Munchen. Het kan ‘s nachts wat koud zijn, maar overdag is het altijd heerlijk zonnig lenteweer. Natuurlijk kun je ook een hotel, hostel of Airbnb boeken.

Springfest bezoeken?

Neem gerust contact op. Vink ‘Frühlingsfest München’ aan in ons formulier en je wordt direct gekoppeld met onze expert.

Ein Prosit!

Neem contact op 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING

 

Blog

De winnende Oktoberfest-poster is bekend

beheerder 9 February 2024 München

Vanaf januari konden Oktoberfestfans weer op hun favoriete poster voor Oktoberfest München 2024 stemmen. Voor de wedstrijd konden designers en creatievelingen ontwerpen indienen. Op de posters die de voorselectie doorgekomen waren, kon gestemd worden.

Lees meer

Wat betekent Servus?

beheerder 18 October 2023 Geen categorie

Als je iemand van team Oktoberfestfan.nl spreekt, dan hoor of lees je waarschijnlijk onze begroeting “Servus”. We krijgen wel vaker de vraag wat het woord eigenlijk betekent en waar het vandaan komt. Dit is het antwoord:

Lees meer

Oktoberfeest Sittard verwacht weer 200.000 bezoekers

beheerder 12 October 2023 Geen categorie

Oktoberfeest Sittard, het grootste Oktoberfest van Nederland dat 6 dagen duurt, verwacht ook dit jaar weer 200.000 bezoekers. Het feest begint vrijdag 13 oktober en duurt t/m woensdag 18 oktober. Bekijk het interview met organisator Sjef Schurgers.

Lees meer

Zo onderhoud je je lederhosen

beheerder 10 October 2023 Kleding

Na jarenlange ervaring met verhuur van lederhosen, weten wij inmiddels zéker hoe je lederhosen het beste kunt onderhouden. We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet, inclusief alle tips en tricks:

Lees meer

Oktoberfest Munchen 2023 trok 7,2 miljoen bezoekers

beheerder 7 October 2023 Geen categorie

Oktoberfest München 2023, dat afgelopen dinsdag 3 oktober eindigde, was een zonnige, geslaagde editie. Het feest trok een recordaantal van 7,2 miljoen bezoekers. Hoe worden zoveel feestvierders eigenlijk geteld?

Lees meer

Oktoberfest Laren werkt met duurzaamheidssponsor

beheerder 28 September 2023 Geen categorie

Oktoberfest Laren, dat in 2023 plaatsvindt op zaterdag 30 september, is misschien wel het meest groene Oktoberfest van Nederland. Ze werken met een duurzaamheidssponsor. De organisatie vindt dit anno 2023 een gezonde ambitie.

Lees meer

Hoe was je je Dirndl?

beheerder 26 September 2023 Geen categorie

Heb je ook geïnvesteerd in een mooie Dirndl of ga je een mooie Dirndl kopen? Dan is het belangrijk dat je deze op de juiste manier wast en onderhoudt. De Dirndl bestaat uit 3-delen (lijfje, blousje, schortje) en het is belangrijk dat je deze goed scheidt en rekening houdt met kleurbehoud.

Lees meer

De Oktoberfest-drug: Wiesn-koks

beheerder 26 September 2023 Geen categorie München

Wist jij al dat je op het Oktoberfest niet alleen bier voorbij ziet komen, maar ook wit poeder? 😉 Het heet Wiesn-koks en het wordt gesnoven door locals, die het gebruik zien als een culturele, seizoensgebonden traditie.

Lees meer
Blog archief

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.