Springfest München: Oktoberfest in de lente

Authenthieker, maar mét de grote biertenten

Springfest Munchen bezoeken?

Springfest München, ook wel het Frühlingsfest, is een kleine variant van Oktoberfest in München. Het Frühlingsfest vindt 2025 weer plaats van 18 april tot 4 mei op de Theresienwiese, het Oktoberfest-terrein in München.

Wat is het Fruhlingsfest?

Het Frühlingsfest is een “klein Duits Oktoberfest”, maar dan in de lente. De grootste worden georganiseerd in München, maar ook in Stuttgart en er komen “slechts” tienduizenden bezoekers op af. Op het bekende Oktoberfest daarentegen, komen zo’n 5 a 6 miljoen mensen af. Het is daardoor wel veel minder authentiek dan het Springfest.

Springfest Munchen: grote biertenten

Op het Frühlingsfest staan twee grote biertenten, er zijn grote pullen bier, heerlijke gerechten en live muziek. Het bier is wat lichter (niet qua alcoholpercentage) en uiteraard heerst er een zonnige lentesfeer. Er zijn overal bloemetjes en leuke lentekleurtjes te zien en ook zijn er kermisattracties.

Het lente-bierfeest gaat traditioneel van start met schoten in de lucht en een parade met paarden en wagens van de bierbrouwerijen en mensen gekleed in traditionele klederdracht. Kortom: genoeg spaβ voor Jan en Alleman!

Indruk van het Frühlingsfest

De beste indruk van het Frühlingsfest krijg je als je dit filmpje bekijkt:

Hoe kom je op het Frühlingsfest?

Je kunt op allerlei manieren gemakkelijk in München komen. Ga met de auto, het vliegtuig, neem de FlixBus of de trein (NS International). Combineer het Springfest ook met een bezoek aan de stad München voor een leuke stedentrip.

Camping Springfest Munchen

Een leuke manier om te overnachten nabij Springfest Munchen te bezoeken is volgens ons de Springfest-camping in Munchen. Het kan ’s nachts wat koud zijn, maar overdag is het altijd heerlijk zonnig lenteweer. Natuurlijk kun je ook een hotel, hostel of Airbnb boeken.

Springfest bezoeken?

Neem gerust contact op. Vink ‘Frühlingsfest München’ aan in ons formulier en je wordt direct gekoppeld met onze expert.

Ein Prosit!

Neem contact op 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING

 

Blog

Heb jij de serie Der Theo gekeken?

beheerder 12 juni 2024 Geen categorie

Cabaretier Theo Maassen lanceerde rondom het EK 2024 in Duitsland een nieuwe 6-delige serie: Der Theo. Hij onderzoekt in de serie wat wij van de Duitsers kunnen leren en koppelt de opgedane kennis terug naar trainer Ronald Koeman.

Lees meer

Dancehit L’amour Toujours verboden op Oktoberfest

beheerder 29 mei 2024 Geen categorie

De dance-hit L’amour Toujours is dit jaar verboden op het Oktoberfest in München, het grootste volksfeest ter wereld. De hit heeft in Duitsland een extreemrechtse bijbetekenis gekregen en meerdere dj’s in Duitsland willen het nummer om die reden niet meer draaien.

Lees meer

EK 2024: organiseer een Duits voetbalfeestje

beheerder 26 april 2024 Geen categorie

Het EK 2024 komt eraan: de ideale gelegenheid om een Duits voetbalfeestje of oktoberfest te organiseren voor je vrienden, buren, dorpsgenoten of ander gezelschap. Benieuwd welke ingrediënten niet kunnen ontbreken op jouw EK-feestje? Check onze party-tips:

Lees meer

Beieren verbiedt wiet roken op het Oktoberfest

beheerder 19 april 2024 Geen categorie

Op het Oktoberfest in München, het grootste volksfeest ter wereld met miljoenen bezoekers, mag geen wiet gerookt worden. De deelstaat Bayern kondigde afgelopen dinsdag 16 april het verbod aan.

Lees meer

De winnende Oktoberfest-poster is bekend

beheerder 9 februari 2024 München

Vanaf januari konden Oktoberfestfans weer op hun favoriete poster voor Oktoberfest München 2024 stemmen. Voor de wedstrijd konden designers en creatievelingen ontwerpen indienen. Op de posters die de voorselectie doorgekomen waren, kon gestemd worden.

Lees meer

Wat betekent Servus?

beheerder 18 oktober 2023 Geen categorie

Als je iemand van team Oktoberfestfan.nl spreekt, dan hoor of lees je waarschijnlijk onze begroeting “Servus”. We krijgen wel vaker de vraag wat het woord eigenlijk betekent en waar het vandaan komt. Dit is het antwoord:

Lees meer

Oktoberfeest Sittard verwacht weer 200.000 bezoekers

beheerder 12 oktober 2023 Geen categorie

Oktoberfeest Sittard, het grootste Oktoberfest van Nederland dat 6 dagen duurt, verwacht ook dit jaar weer 200.000 bezoekers. Het feest begint vrijdag 13 oktober en duurt t/m woensdag 18 oktober. Bekijk het interview met organisator Sjef Schurgers.

Lees meer

Zo onderhoud je je lederhosen

beheerder 10 oktober 2023 Kleding

Na jarenlange ervaring met verhuur van lederhosen, weten wij inmiddels zéker hoe je lederhosen het beste kunt onderhouden. We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet, inclusief alle tips en tricks:

Lees meer
Blog archief

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.