Springfest München: Oktoberfest in de lente

Authenthieker, maar mét de grote biertenten

Springfest Munchen bezoeken?

Springfest München, ook wel het Frühlingsfest, is een kleine variant van Oktoberfest in München. Het Frühlingsfest vindt 2025 weer plaats van 18 april tot 4 mei op de Theresienwiese, het Oktoberfest-terrein in München.

Wat is het Fruhlingsfest?

Het Frühlingsfest is een “klein Duits Oktoberfest”, maar dan in de lente. De grootste worden georganiseerd in München, maar ook in Stuttgart en er komen “slechts” tienduizenden bezoekers op af. Op het bekende Oktoberfest daarentegen, komen zo’n 5 a 6 miljoen mensen af. Het is daardoor wel veel minder authentiek dan het Springfest.

Springfest Munchen: grote biertenten

Op het Frühlingsfest staan twee grote biertenten, er zijn grote pullen bier, heerlijke gerechten en live muziek. Het bier is wat lichter (niet qua alcoholpercentage) en uiteraard heerst er een zonnige lentesfeer. Er zijn overal bloemetjes en leuke lentekleurtjes te zien en ook zijn er kermisattracties.

Het lente-bierfeest gaat traditioneel van start met schoten in de lucht en een parade met paarden en wagens van de bierbrouwerijen en mensen gekleed in traditionele klederdracht. Kortom: genoeg spaβ voor Jan en Alleman!

Indruk van het Frühlingsfest

De beste indruk van het Frühlingsfest krijg je als je dit filmpje bekijkt:

Hoe kom je op het Frühlingsfest?

Je kunt op allerlei manieren gemakkelijk in München komen. Ga met de auto, het vliegtuig, neem de FlixBus of de trein (NS International). Combineer het Springfest ook met een bezoek aan de stad München voor een leuke stedentrip.

Camping Springfest Munchen

Een leuke manier om te overnachten nabij Springfest Munchen te bezoeken is volgens ons de Springfest-camping in Munchen. Het kan ’s nachts wat koud zijn, maar overdag is het altijd heerlijk zonnig lenteweer. Natuurlijk kun je ook een hotel, hostel of Airbnb boeken.

Springfest bezoeken?

Neem gerust contact op. Vink ‘Frühlingsfest München’ aan in ons formulier en je wordt direct gekoppeld met onze expert.

Ein Prosit!

Neem contact op 

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING

 

Blog

Opbouw Oktoberfest München van start

beheerder 6 juli 2024 München

De opbouw van het 189e Oktoberfest in München is afgelopen week weer van start gegaan. Op het 42 hectare grote terrein, de Theresienwiese, worden weer zo’n 17 grote en 21 kleine biertenten opgebouwd.

Lees meer

Urinoir voor vrouwen gespot op internationale festivals

beheerder 5 juli 2024 Geen categorie

Op verschillende internationale festivals is het roze urinoir gespot voor personen die hurkend plassen. Zo kunnen ze snel, veilig en hygiënisch hun behoefte doen in openbare ruimtes, tijdens evenementen en op festivals.

Lees meer

Vakantie in Bayern: een perfecte combi van landschap, cultuur en feest

beheerder 1 juli 2024 Geen categorie

Bayern (Beieren) is natuurlijk de bakermat van het Oktoberfest en ook één van de meest fascinerende deelstaten van Duitsland. Deze schilderachtige deelstaat is rijk aan geschiedenis en tradities en is wat ons betreft dus een ideale vakantiebestemming.

Lees meer

De currywurst: een Duits cultuurfenomeen

beheerder 30 juni 2024 Geen categorie

De currywurst is natuurlijk een écht Duits cultuurfenomeen. Wie heeft de currywurst eigenlijk uitgevonden, waarom is deze zo populair geworden en wat betekent de currywurst voor Duitsland? Onze redactie zocht het uit:

Lees meer

Heb jij de serie Der Theo gekeken?

beheerder 12 juni 2024 Geen categorie

Cabaretier Theo Maassen lanceerde rondom het EK 2024 in Duitsland een nieuwe 6-delige serie: Der Theo. Hij onderzoekt in de serie wat wij van de Duitsers kunnen leren en koppelt de opgedane kennis terug naar trainer Ronald Koeman.

Lees meer

Dancehit L’amour Toujours verboden op Oktoberfest

beheerder 29 mei 2024 Geen categorie

De dance-hit L’amour Toujours is dit jaar verboden op het Oktoberfest in München, het grootste volksfeest ter wereld. De hit heeft in Duitsland een extreemrechtse bijbetekenis gekregen en meerdere dj’s in Duitsland willen het nummer om die reden niet meer draaien.

Lees meer

EK 2024: organiseer een Duits voetbalfeestje

beheerder 26 april 2024 Geen categorie

Het EK 2024 komt eraan: de ideale gelegenheid om een Duits voetbalfeestje of oktoberfest te organiseren voor je vrienden, buren, dorpsgenoten of ander gezelschap. Benieuwd welke ingrediënten niet kunnen ontbreken op jouw EK-feestje? Check onze party-tips:

Lees meer

Beieren verbiedt wiet roken op het Oktoberfest

beheerder 19 april 2024 Geen categorie

Op het Oktoberfest in München, het grootste volksfeest ter wereld met miljoenen bezoekers, mag geen wiet gerookt worden. De deelstaat Bayern kondigde afgelopen dinsdag 16 april het verbod aan.

Lees meer
Blog archief

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.