Après-ski-feest organiseren?

Een après-ski feest of Tiroler feesten vertonen veel overlap met het Oktoberfest en/of het Duitse bierfest. Niet alleen door Duitse/Oostenrijkse sferen en bier und schnapps: ook ziet iedereen er gelijk uit in een prachtig ski-pak.

Daarnaast knallen uiteraard traditionele Duitse hits en andere schlagers uit de speakers. Gemutlichkeit alom!

Wat is après-ski?

Après-ski (na het skiën) is een werkwoord voor uitgaan, drinken, dansen en feestvieren na het skiën. Oorspronkelijk verwees de Franse term naar het aantrekken van fijn zittende sneeuwlaarzen na de skischoenen.

De term heeft zich gaandeweg uitgebreid naar alle sociale activiteiten na het skiën. Tijdens het après-skiën houdt men de skikleding vaak aan. Verder moet de locatie stijlvol zijn: een houten hut met ski’s of jachttroffeeën aan de muur, bediening in Lederhosen en Dirndl en een locatie op of dichtbij de pistes.

Waar kun je apres-skiën?

Oostenrijk (bijvoorbeeld Tirol) is een echt après-ski land maar ook de rest van de Alpengebieden komen steeds meer los. Bekende gebieden waar je altijd goed zit zijn Gerlos, Ischgl, Kirchberg en Mayrhofen. Ook in het Franse Les-Deux-Alpes kun je terecht voor een halve liter bier.

Après-ski in Nederland

In Nederland is après-ski een muziekstijl geworden en zijn er speciale après-skihutten gebouwd, die de sfeer na proberen te boosten.

Een Après-ski feest organiseren?

Veel ingrediënten die je op het Oktoberfest ziet, komen ook terug op een après-ski-feest. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle locatie, bierpullen, biertafels, decoratie, Lederhosen en Dirndls, schnapps en bier. Wil je deze ingrediënten kopen of huren?

Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Neem contact op   

 

MIS NIKS EN SCHRIJF JE IN - SUBSCRIBE AND DON'T MISS ANYTHING