Een populair thema

Organiseer je eigen Oktoberfeestje

Oktoberfest organiseren? Bekijk onze 11 tips

Wil je je eigen Oktoberfest organiseren? Goed plan! Het Oktoberfeest is een erg populair thema voor huisfeestjes, een vrijgezellenfeest, personeelsfeesten, vriendenweekenden, biercantussen, familiedagen en jubilea.

Je kunt het namelijk prima combineren met interactieve elementen als een quiz, leuke bierspellen en eventueel zelfs een broodje Wurst of uitgebreidere catering voor iedereen.

Geschikt thema voor ieder budget

Het Oktoberfest kan goedkoop en basic georganiseerd worden, maar ook heel traditioneel en chique, als je meer wilt uitgeven. Het is daarmee echt een perfect themafeest voor ieder budget en voor elke gelegenheid.

Ben je creatief? Dan kun je je creatieve ei voor wat betreft eten, drinken en aankleding in ieder geval zeker kwijt in het Oktoberfest 😉

    • Heb je niet veel te besteden? Huur dan in ieder geval bierpullen, biertafels en versiering en zet onze playlist met Oktoberfest-muziek op (of huur een dj) en je bent al bést ver.
    • Wil je het professioneler aanpakken? Huur dan een mooie feest-tent, oktoberfestkleding, oktoberfest-catering, professionele decoratie, personeel in Lederhosen, live muziek, etcetera.

Hieronder vind je alvast wat onmisbare ingrediënten.

1. Bierpullen

Koop of huur bierpullen/steins. Zonder een bierpul in je hand, is het immers geen Oktoberfest! Steeds meer organisaties kiezen voor het huren van kunststof bierpullen: onbreekbaar, duurzaam en met het uiterlijk van glas.

2

2. Biertafels en biergarten

Op een Oktoberfest kunnen traditionele biertafels met stevige, onverwoestbare houten bankjes niet ontbreken. Je kunt biertafels huren of kopen. Ook kun je je tuin al binnen no-time omtoveren in een biergarten met een leuke biertafel-opstelling.

5

3. Dirndls en Lederhosen

Als je mensen vraagt een kenmerk van het Oktoberfest te noemen is het eerste wat in hen opkomt vaak: Lederhosen en Dirndl-jurkjes (ook wel Trachtenkleding). Het gevoel van het Oktoberfest (verbondenheid, plezier en eensgezindheid) creëer je mede door je bezoekers en personeel juist aan te kleden.

4. Oktoberfeest versieringen of decoratie

Koop of huur oktoberfest versiering als blauw-witte slingers, geruite tafelkleden en vlaggetjes. Ook hout is typisch Oktoberfest. Heb je een iets groter budget? Huur dan mooie grote Oktoberfest-aankleding, die je op het Oktoberfest in München en Oktoberfeest Sittard bijvoorbeeld ook terugziet in de tenten.

5. Bestel Oktoberfeestbier

Met Duits bier klopt de uitstraling en beleving van jouw event pas écht. Wij vertellen je graag welk Duits bier of Oktoberfestbier je kunt bestellen.

6. Oktoberfest-trend: gepersonaliseerde schnaps

Op een aantal grote Oktoberfeesten in Nederland hebben ze de show al gestolen: gepersonaliseerde shotjes. Het Oktoberfest is een speciaal, maar bovenal volwassen feest. Daar hoort ook een speciaal shotje/schnaps bij (meestal in verschillende smaken!), waar je je bezoekers mee verrast.

Lees hier meer de over gepersonaliseerde shotjes. Zo’n flesje met je eigen logo/afbeelding is daarnaast een leuke gadget/herinnering voor jouw bezoekers.

shotjes carnaval

7. Oktoberfest-eten

Zorg dat er Pretzels zijn en dat er ander lekker Oktoberfest-eten is. Bestel een foodtruck of waag zelf een gokje in de keuken. Om het helemaal af te maken, kun je je eigen Oktoberfest-menukaarten laten drukken en leuke Oktoberfest-vlaggetjes of andere versiersels in je food prikken.

8. Oktoberfest-artiesten

Nodig een leuke Oktoberfestartiest uit en zorg dat jouw Oktoberfeest-dj op de hoogte is van de laatste Oktoberfest-hits. Denk er ook eens aan een Oktoberfest-presentator in te huren voor een leuke interactie met jouw gasten.

9. Bierproeverij of bierspellen

Houd een bierproeverij of bier olympics, die bestaan uit een wedstrijdje (meeste) bierpullen tillen, shotjes atten, bier drinken en rennen met bier. Zo kun je ook leuke spellen doen met schnaps of eventueel een Oktoberfest-spellenpakket bestellen. Auf geht’s!

10. Oktoberfest photo booth props

Maak jouw feest compleet met een fotobooth (zorg voor een leuke backdrop) en leuke Oktoberfest props of laat een grote Oktoberfest foto of afbeelding afdrukken en knip hier delen uit. Viel spaaß gegarandeerd! 

11. Reclame-uitingen en uitnodigingen

Oktoberfest organiseren? Zorg ervoor dat je reclame-uitingen opgemaakt worden in Oktoberfest-stijl en stuur je gasten leuke uitnodigingen in Oktoberfest-stijl. Zo komen ze alvast helemaal in de juiste stemming.

Meteen informatie over Oktoberfest-ingrediënten?

Wil je zelf een Oktoberfest organiseren of ben je op zoek naar een compleet georganiseerd Oktoberfest voor jouw bedrijf of club?

Neem contact op met ons enthousiaste team en vertel wat je wensen zijn. We stellen graag een passende Oktoberfest-offerte voor je samen. Ein Prosit!

Neem contact op  

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Blog

Hoe was je je Dirndl?

beheerder 26 September 2023 Geen categorie

Heb je ook geïnvesteerd in een mooie Dirndl of ga je een mooie Dirndl kopen? Dan is het belangrijk dat je deze op de juiste manier wast en onderhoudt. De Dirndl bestaat uit 3-delen (lijfje, blousje, schortje) en het is belangrijk dat je deze goed scheidt en rekening houdt met kleurbehoud.

Lees meer

De Oktoberfest-drug: Wiesn-koks

beheerder 26 September 2023 Geen categorie München

Wist jij al dat je op het Oktoberfest niet alleen bier voorbij ziet komen, maar ook wit poeder? 😉 Het heet Wiesn-koks en het wordt gesnoven door locals, die het gebruik zien als een culturele, seizoensgebonden traditie.

Lees meer

Oktoberfest München loopt voorop in duurzaamheid

beheerder 26 September 2023 Geen categorie

Het Oktoberfest in München loopt voorop op het gebied van duurzaamheid. Onderdeel van het duurzaamheidsconcept zijn een ecopuntensysteem, groene stroom, groen gas en een bio-menukaart. Opvallend, is dat er geen afvalbakken op het terrein staan.

Lees meer

Doe de nationale Oktoberfest-quiz

beheerder 24 September 2023 Diy

Het tweede Oktoberfest-weekend in München is in volle gang en ook elders wordt er flink geproost. Thuisblijver of moet je juist even bijkomen van al die liters bier? Doe de Oktoberfest-quiz.

Lees meer

Hoe zit het ook alweer met die Dirndl-strik?

beheerder 19 September 2023 Geen categorie

Er is geen feest ter wereld waar je zo overduidelijk kunt ontdekken welke dames vrijgezel zijn. Wist je namelijk dat de knoop van de schort van de Dirndl je traditioneel gezien vertelt of een vrouw bezet, vrijgezel, weduwe of zelfs nog maagd is? Hoe dat zit? Nou, zo.

Lees meer

Oktoberfest München 2023 van start

beheerder 16 September 2023 Geen categorie

Vanmiddag om 12.00 uur is het eerste vat aangetapt door de Oberbürgermeister van Bayern en heeft O’zapft is! geklonken. Oktoberfest München 2023 is eindelijk van start gegaan en de sfeer is als vanouds en het is lekker zonnig. Lees hier het eerste nieuws:

Lees meer

Helene Fischer tijdens Oktoberfest in München

beheerder 31 July 2023 München

Helene Fischer treedt tijdens Oktoberfest München op in de Olympiahalle in München. De concerten vinden plaats op 25, 26, 27, 29 en 30 september. Wat ons betreft een ideale gelegenheid voor een stedentripje München.

Lees meer

Opbouw Oktoberfest München van start

beheerder 12 July 2023 München

De opbouw van het 188e Oktoberfest in München is op 10 juli van start gegaan. Op het 42 hectare grote terrein, de Theresienwiese, worden weer zo’n 17 grote en 21 kleine biertenten opgebouwd.

Lees meer
Blog archief

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.