Een populair thema

Organiseer je eigen Oktoberfeestje

Oktoberfest organiseren? Bekijk onze 11 tips

Wil je je eigen Oktoberfest organiseren? Goed plan! Het Oktoberfeest is een erg populair thema voor huisfeestjes, een vrijgezellenfeest, personeelsfeesten, vriendenweekenden, biercantussen, familiedagen en jubilea.

Je kunt het namelijk prima combineren met interactieve elementen als een quiz, leuke bierspellen en eventueel zelfs een broodje Wurst of uitgebreidere catering voor iedereen.

Geschikt thema voor ieder budget

Het Oktoberfest kan goedkoop en basic georganiseerd worden, maar ook heel traditioneel en chique, als je meer wilt uitgeven. Het is daarmee echt een perfect themafeest voor ieder budget en voor elke gelegenheid.

Ben je creatief? Dan kun je je creatieve ei voor wat betreft eten, drinken en aankleding in ieder geval zeker kwijt in het Oktoberfest 😉

    • Heb je niet veel te besteden? Huur dan in ieder geval bierpullen, biertafels en versiering en zet onze playlist met Oktoberfest-muziek op (of huur een dj) en je bent al bést ver.
    • Wil je het professioneler aanpakken? Huur dan een mooie feest-tent, oktoberfestkleding, oktoberfest-catering, professionele decoratie, personeel in Lederhosen, live muziek, etcetera.

Hieronder vind je alvast wat onmisbare ingrediënten.

1. Bierpullen

Koop of huur bierpullen/steins. Zonder een bierpul in je hand, is het immers geen Oktoberfest! Steeds meer organisaties kiezen voor het huren van kunststof bierpullen: onbreekbaar, duurzaam en met het uiterlijk van glas.

2

2. Biertafels en biergarten

Op een Oktoberfest kunnen traditionele biertafels met stevige, onverwoestbare houten bankjes niet ontbreken. Je kunt biertafels huren of kopen. Ook kun je je tuin al binnen no-time omtoveren in een biergarten met een leuke biertafel-opstelling.

5

3. Dirndls en Lederhosen

Als je mensen vraagt een kenmerk van het Oktoberfest te noemen is het eerste wat in hen opkomt vaak: Lederhosen en Dirndl-jurkjes (ook wel Trachtenkleding). Het gevoel van het Oktoberfest (verbondenheid, plezier en eensgezindheid) creëer je mede door je bezoekers en personeel juist aan te kleden.

4. Oktoberfeest versieringen of decoratie

Koop of huur oktoberfest versiering als blauw-witte slingers, geruite tafelkleden en vlaggetjes. Ook hout is typisch Oktoberfest. Heb je een iets groter budget? Huur dan mooie grote Oktoberfest-aankleding, die je op het Oktoberfest in München en Oktoberfeest Sittard bijvoorbeeld ook terugziet in de tenten.

5. Bestel Oktoberfeestbier

Met Duits bier klopt de uitstraling en beleving van jouw event pas écht. Wij vertellen je graag welk Duits bier of Oktoberfestbier je kunt bestellen.

6. Oktoberfest-trend: gepersonaliseerde schnaps

Op een aantal grote Oktoberfeesten in Nederland hebben ze de show al gestolen: gepersonaliseerde shotjes. Het Oktoberfest is een speciaal, maar bovenal volwassen feest. Daar hoort ook een speciaal shotje/schnaps bij (meestal in verschillende smaken!), waar je je bezoekers mee verrast.

Lees hier meer de over gepersonaliseerde shotjes. Zo’n flesje met je eigen logo/afbeelding is daarnaast een leuke gadget/herinnering voor jouw bezoekers.

shotjes carnaval

7. Oktoberfest-eten

Zorg dat er Pretzels zijn en dat er ander lekker Oktoberfest-eten is. Bestel een foodtruck of waag zelf een gokje in de keuken. Om het helemaal af te maken, kun je je eigen Oktoberfest-menukaarten laten drukken en leuke Oktoberfest-vlaggetjes of andere versiersels in je food prikken.

8. Oktoberfest-artiesten

Nodig een leuke Oktoberfestartiest uit en zorg dat jouw Oktoberfeest-dj op de hoogte is van de laatste Oktoberfest-hits. Denk er ook eens aan een Oktoberfest-presentator in te huren voor een leuke interactie met jouw gasten.

9. Bierproeverij of bierspellen

Houd een bierproeverij of bier olympics, die bestaan uit een wedstrijdje (meeste) bierpullen tillen, shotjes atten, bier drinken en rennen met bier. Zo kun je ook leuke spellen doen met schnaps of eventueel een Oktoberfest-spellenpakket bestellen. Auf geht’s!

10. Oktoberfest photo booth props

Maak jouw feest compleet met een fotobooth (zorg voor een leuke backdrop) en leuke Oktoberfest props of laat een grote Oktoberfest foto of afbeelding afdrukken en knip hier delen uit. Viel spaaß gegarandeerd! 

11. Reclame-uitingen en uitnodigingen

Oktoberfest organiseren? Zorg ervoor dat je reclame-uitingen opgemaakt worden in Oktoberfest-stijl en stuur je gasten leuke uitnodigingen in Oktoberfest-stijl. Zo komen ze alvast helemaal in de juiste stemming.

Meteen informatie over Oktoberfest-ingrediënten?

Wil je zelf een Oktoberfest organiseren of ben je op zoek naar een compleet georganiseerd Oktoberfest voor jouw bedrijf of club?

Neem contact op met ons enthousiaste team en vertel wat je wensen zijn. We stellen graag een passende Oktoberfest-offerte voor je samen. Ein Prosit!

Neem contact op  

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Blog

De winnende Oktoberfest-poster is bekend

beheerder 9 February 2024 München

Vanaf januari konden Oktoberfestfans weer op hun favoriete poster voor Oktoberfest München 2024 stemmen. Voor de wedstrijd konden designers en creatievelingen ontwerpen indienen. Op de posters die de voorselectie doorgekomen waren, kon gestemd worden.

Lees meer

Wat betekent Servus?

beheerder 18 October 2023 Geen categorie

Als je iemand van team Oktoberfestfan.nl spreekt, dan hoor of lees je waarschijnlijk onze begroeting “Servus”. We krijgen wel vaker de vraag wat het woord eigenlijk betekent en waar het vandaan komt. Dit is het antwoord:

Lees meer

Oktoberfeest Sittard verwacht weer 200.000 bezoekers

beheerder 12 October 2023 Geen categorie

Oktoberfeest Sittard, het grootste Oktoberfest van Nederland dat 6 dagen duurt, verwacht ook dit jaar weer 200.000 bezoekers. Het feest begint vrijdag 13 oktober en duurt t/m woensdag 18 oktober. Bekijk het interview met organisator Sjef Schurgers.

Lees meer

Zo onderhoud je je lederhosen

beheerder 10 October 2023 Kleding

Na jarenlange ervaring met verhuur van lederhosen, weten wij inmiddels zéker hoe je lederhosen het beste kunt onderhouden. We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet, inclusief alle tips en tricks:

Lees meer

Oktoberfest Munchen 2023 trok 7,2 miljoen bezoekers

beheerder 7 October 2023 Geen categorie

Oktoberfest München 2023, dat afgelopen dinsdag 3 oktober eindigde, was een zonnige, geslaagde editie. Het feest trok een recordaantal van 7,2 miljoen bezoekers. Hoe worden zoveel feestvierders eigenlijk geteld?

Lees meer

Oktoberfest Laren werkt met duurzaamheidssponsor

beheerder 28 September 2023 Geen categorie

Oktoberfest Laren, dat in 2023 plaatsvindt op zaterdag 30 september, is misschien wel het meest groene Oktoberfest van Nederland. Ze werken met een duurzaamheidssponsor. De organisatie vindt dit anno 2023 een gezonde ambitie.

Lees meer

Hoe was je je Dirndl?

beheerder 26 September 2023 Geen categorie

Heb je ook geïnvesteerd in een mooie Dirndl of ga je een mooie Dirndl kopen? Dan is het belangrijk dat je deze op de juiste manier wast en onderhoudt. De Dirndl bestaat uit 3-delen (lijfje, blousje, schortje) en het is belangrijk dat je deze goed scheidt en rekening houdt met kleurbehoud.

Lees meer

De Oktoberfest-drug: Wiesn-koks

beheerder 26 September 2023 Geen categorie München

Wist jij al dat je op het Oktoberfest niet alleen bier voorbij ziet komen, maar ook wit poeder? 😉 Het heet Wiesn-koks en het wordt gesnoven door locals, die het gebruik zien als een culturele, seizoensgebonden traditie.

Lees meer
Blog archief

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.