Oktoberfest Stuttgart 2022

4 miljoen gefascineerde bezoekers

oktoberfest stuttgart 2021
Evenementen

Oktoberfest Stuttgart 2022 bezoeken?

Oktoberfest Stuttgart, ook wel het Canstatter Volksfest (of Stuttgart Beer Festival), is in 2020 en 2021 helaas afgelast vanwege de Corona-crisis. In 2022 gaat het volgens de laatste berichtgeving gewoon door en wel van 23 september t/m 9 oktober 2022.

Het Cannstatter Volksfest, dat plaatsvindt op de Canstatter Wasen (in München noemt men het terrein ‘Wiesn‘), is al meer dan 200 jaar enorm populair. Het werd in 1818 opgericiht door King Wilhelm I van Württemberg en zijn vrouw Katharina en inmiddels trekt het jaarlijks ongeveer vier miljoen bezoekers van heinde en verre naar Stuttgart.

Oktobefest Stuttgart heeft ook een kleinere versie van het Oktoberfest: het Frühlingsfest.

Oktoberfest Stuttgart: vier miljoen gefascineerde bezoekers

Het Canstatter Volksfest is niet alleen het grootste festival in deelstaat Baden-Württemberg; het heeft ook één van de grootste kermissen van heel Europa en er is, net zoals op alle grote Oktoberfeesten, een festival-parade.

Het Oktoberfest is ook populair bij veel Nederlanders, omdat het een écht en groot Oktoberfest is. Er zijn maar liefst 9 biertenten te vinden. Bezoekers zijn daarnaast gefascineerd door de bijzondere sfeer van de immense kermis met spectaculaire attracties: één van de grootste kermissen van Europa.

Een kleurrijke vlooienmarkt

Even klaar met proosten? Bij het feest hoort ook een kleurrijke vlooienmarkt. Deze markt, met meer dan 50 kraampjes in sieraden, kunst, thee, kruiden, cosmetica, geschenken etc., behoort vanaf het begin tot het Canstatter Volksfest. Je kunt hier, weg van de drukte van het Oktoberfest, even heerlijk rondwandelen en winkelen in ontspannen sfeer.

Oktoberfest Stuttgart: meer party, minder traditie

Het Oktoberfest in Stuttgart is minder traditioneel dan in München en er is een hele andere feest-sfeer. Daarover lees je meer op deze pagina.

Vragen? Wij zijn niet voor niets Oktoberfest-fan en vertellen je graag meer over onze grootste passie: het Oktoberfest.

Neem contact op   

 

 

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.