24 September 2019

Beerwulf Oktoberfest-bierpakket: haal Beieren in huis

Beerwulf heeft net als vorig jaar weer een Oktoberfest-bierpakket gelanceerd en gezien de kwaliteit die we gewend zijn van deze online bierwinkel, zijn we érg benieuwd. We stelden een aantal vragen aan Beerwulfs eigen biersommelier en pakten onze pullen erbij.

Lees hieronder onze review van het pakket:

Het pakket heet dan wel Oktoberfest-bierpakket, maar het is een leuke mix van Beierse bieren en bierstijlen, waarin volgens Beerwulf nog genoeg te ontdekken valt.  Het pakket arriveert in een heuse ‘wolvendoos’ en er zit per bier een mooie toelichting bij zoals we van Beerwulf gewend zijn.

beerwulf oktoberfestbier-pakket

Oktoberfestbier vs. Festbier vs. Märzen

Misschien goed om eerst even de verschillen uit te leggen. Je ziet de termen vaak door elkaar heen gebruikt worden, maar het zit zo: Märzen werd “vroeger” geschonken op het Oktoberfest. Het was donker bier en vol van smaak. In 1990 werd het vervangen door Festbier, met een mooie gouden kleur en goed door te drinken. Oktoberfestbier refereert specifiek naar het bier dat geserveerd wordt op het Oktoberfest-terrein, de Wiesn. En Oktoberfest-bier is dus een Festbier-stijl. Daarentegen bestaat Märzen ook nog steeds, maar wel met een iets andere smaak. Got it? 😉

Schoppe Das ist kein Oktober****Bier en meer

Tijd om verder in het pakket te duiken, dat er lekker divers uitziet. Naast de altijd goede Erdinger, zit er bijvoorbeeld een Märzen van traditionele Beierse stijl in, gebrouwen door Camba. Als je die naast het Paulaner Oktoberfestbier proeft, proef je meteen het verschil tussen Festbier en Beierse Märzen. Ook de weissbier-versie van Schneider is in het pakket te vinden: echt een heerlijk biertje en al sinds de Horecava één van onze persoonlijke favorieten 😉

Ook is het Weihenstephaner Festbier in het pakket te vinden; een goed bier, dat we al vaak geproefd hebben in München. Het flesje van Schoppe Das ist kein Oktober****Bier, wint wat ons betreft de prijs voor het leukste etiket. Het is een licht amberkleurig bier met een zoetige afdronk en een fijne doordrinker. Voor herhaling vatbaar dus en dan een paar flesjes meer.

Uit welk glas drink je de bieren uit dit pakket?

Festbier hoort natuurlijk in een MaB, maar ook al zijn we Oktoberfestfan; ook wij drinken thuis niet uit een literpul. We nemen daarom een 0,4 pul. Wist je trouwens dat bierpullen van zo’n dik glas zijn omdat het bier dan langer koud blijft? 😉 Weizen schenk je uiteraard het beste in weizenglazen. Op Beerwulf.com kun je naast de smaaktonen en ingrediënten ook het serveeradvies per bier bekijken. Erg handig!

Conclusie: een uitkomst als je niet naar Beieren kunt dit seizoen

Er zit 1 écht Oktoberfestbier in het pakket en dat is die van Paulaner. Als je echt de zes Oktoberfest-bieren wilt proeven, moet je dus op zoek naar een écht Oktoberfestbier-pakket. Onze ervaring leert echter dat de Oktoberfest-bieren uit de tap in München en in een literpul, toch altijd nog het beste smaken.

Het pakket van Beerwulf is een heerlijk en afwisselend pakket, waarin je Beieren echt proeft. Niet alleen volgens hen, ook volgens ons is er voor iedereen nog genoeg te ontdekken op het gebied van Beierse bieren.

Als je dus niet in de gelegenheid bent af te reizen naar het Bayerische land, is het Oktoberfest-pakket van Beerwulf voor thuis dus zeker een uitkomst en we vinden het ook een erg leuke cadeau-tip. Ein Prosit!

Oktoberfest-bierpakket van Beerwulf bestellen

Je bestelt het pakket, met 16 bieren, voor € 34,95 zónder verzendkosten. Klik hier en bestel!

Let op: geen 18, geen alcohol.

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.