12 oktober 2023

Oktoberfeest Sittard verwacht weer 200.000 bezoekers

Oktoberfeest Sittard, het grootste Oktoberfest van Nederland dat 6 dagen duurt, verwacht ook dit jaar weer 200.000 bezoekers. Het feest begint vrijdag 13 oktober en duurt t/m woensdag 18 oktober. Bekijk het interview met organisator Sjef Schurgers.

Het Oktoberfeest in Sittard is niet voor niets opgenomen in de wereldwijde top tien van Oktoberfeesten, destijds samengesteld door National Geographic. Bij het gigantische feest is de hele gemeenschap betrokken: Sittardse inwoners nemen vrij, kleden zich massaal in Dirndls en Lederhosen en ook ondernemers en cafés in het centrum kleden hun zaak aan met traditionele oktoberfest-decoratie.

Een heus volksfeest

Al vanaf het begin is het Oktoberfeest Schutterijtreffen in Sittard een vast onderdeel op het programma. Tijdens een kleurrijke Oktoberfeest-parade op vrijdag, trekken allerlei aspecten uit het schutters- en gildewezen aan de bezoekers voorbij. Miss Oktoberfeest 2023 sluit de parade af en presenteert zich in een koets aan het publiek.

Op zondag gaan de inwoners van Sittard, gekleed in Trachten-kleding, naar de Heilige Oktobermis. Ook vind je een grote oktoberkermis op het terrein, evenals verschillende kraampjes en stalletjes. Er is ook oktoberfeest-merchandise en een heuse WiesenCamping, waar feestvierders kunnen overnachten.

Verschillende paviljoens en artiesten

Er komen in totaal meer dan 65 artiesten optreden. Het programma biedt voor ieder wat wils en is daarmee gericht op jong en oud. Je kunt tickets kopen voor vier verschillende, prachtig gedecoreerde paviljoens met ieder een apart programma. In de Zuidlease Almhütte kun je ook dineren.

Het terrein – en de feestelijke binnenstad – zijn overigens zonder ticket toegankelijk en er zijn in bepaalde paviljoens ook events waar je geen ticket voor nodig hebt. Bekijk de website van het feest voor de laatste informatie over het programma en nog beschikbare tickets.

Interview met oprichter Sjef Schurgers

Bekijk ook het interview dat Doorstart-TV hield met oprichter Sjef Schurgers, ook wel ‘Mr. Oktoberfeest’. Je krijgt dan een goede indruk van hoe het oktoberfest hier ontstaan is en hoe het zo gigantisch is geworden. Chapeau!

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.