27 December 2022

Café in Brabant stapt vanwege bierprijs over op Duits pils

Café De Nachtegaal in Uden, Noord-Brabant, stapt definitief over op Duits pils. In het bericht, dat oorspronkelijk verscheen op Omroep Brabant, vertelt de eigenaresse dat de keuze is gevallen op het merk “Zachte Premium”.

Het koppel dat café De Nachegaal runt, wil dat de horeca betaalbaar blijft omdat sociale contacten heel belangrijk zijn. Nadat Heineken, het bier dat ze tot en met 31 december tappen, weer een prijsstijging bekendmaakte, gingen ze over de grens kijken.

Ondanks de invoerrechten van 9%, is het bier “Zachte Premium”, dat gebrouwen wordt door brouwerij Allersheim uit Allersheim, nog steeds een stuk goedkoper. Desondanks heeft het biermerk volgens hen nagenoeg dezelfde afdronk als Heineken.

Eigenaresse Anke vertelt verder aan Omroep Brabant dat een tapbiertje nu 50 cent goedkoper wordt. De prijs gaat omlaag van 2,75 euro naar 2,25 euro. Het biertje is daarmee gemiddeld bijna een euro goedkoper dan in andere cafés.

Reinheitsgebot

Zachte Premium is gebrouwen volgens het Reinheitsgebot, waaraan ook de Oktoberfest-bieren voldoen, net zoals meer dan 1500 andere brouwerijen in Duitsland. Dit zuiverheidsgebod is de oudste warenwet ter wereld. Deze Duitse regeling vindt haar oorsprong vindt in Bayern, in 1516.

Volgens het Reinheitsgebot mocht bier alleen gemout graan, water en hop bevatten en het gebruik van kruiden en vruchten werd verboden. Duits bier waarvan op het etiket aangegeven wordt dat het volgens het Reinheitsgebot is gebrouwen, moet volgens de wet ook daadwerkelijk aan dat voorschrift voldoen.

Of de klanten het verschil gaan proeven is nog spannend. Wij wensen café De Nachtegaal in ieder geval veel succes met deze dappere stap.

Ein Prosit!

 

 

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.