De Duitse feestcultuur is niet meer weg te denken

Bierfest, apres ski, tiroler en Oktoberfest

Een Duits themafeest bezoeken of organiseren?

In de Benelux kunnen we niet meer om de “Duitse en Oostenrijkse feestcultuur” heen. Tirolerfeesten, Bierfesten en après-ski-party’s zijn sterk gerelateerd aan het grootste bier en volksfeest ter wereld: het Oktoberfest, dat ook in ons land heel populair is.

Op onze website vind je tips en tricks, informatie over de achtergrond van deze feesten.

Soorten Duitse feesten

Er worden verschillende Duitse feesten georganiseerd, die in meer of mindere mate op elkaar lijken. Op zoek naar informatie over een specifiek feest?

Bekijk hieronder meer:

Bekijk de online feestagenda

Bekijk in onze feestagenda welke feesten er zoal georganiseerd worden in ons land. Doe inspiratie op of ga er zelf lekker een biertje drinken 😉 Ein Prosit!

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Blog

Opbouw Oktoberfest München van start

beheerder 6 juli 2024 München

De opbouw van het 189e Oktoberfest in München is afgelopen week weer van start gegaan. Op het 42 hectare grote terrein, de Theresienwiese, worden weer zo’n 17 grote en 21 kleine biertenten opgebouwd.

Lees meer

Urinoir voor vrouwen gespot op internationale festivals

beheerder 5 juli 2024 Geen categorie

Op verschillende internationale festivals is het roze urinoir gespot voor personen die hurkend plassen. Zo kunnen ze snel, veilig en hygiënisch hun behoefte doen in openbare ruimtes, tijdens evenementen en op festivals.

Lees meer

Vakantie in Bayern: een perfecte combi van landschap, cultuur en feest

beheerder 1 juli 2024 Geen categorie

Bayern (Beieren) is natuurlijk de bakermat van het Oktoberfest en ook één van de meest fascinerende deelstaten van Duitsland. Deze schilderachtige deelstaat is rijk aan geschiedenis en tradities en is wat ons betreft dus een ideale vakantiebestemming.

Lees meer

De currywurst: een Duits cultuurfenomeen

beheerder 30 juni 2024 Geen categorie

De currywurst is natuurlijk een écht Duits cultuurfenomeen. Wie heeft de currywurst eigenlijk uitgevonden, waarom is deze zo populair geworden en wat betekent de currywurst voor Duitsland? Onze redactie zocht het uit:

Lees meer

Heb jij de serie Der Theo gekeken?

beheerder 12 juni 2024 Geen categorie

Cabaretier Theo Maassen lanceerde rondom het EK 2024 in Duitsland een nieuwe 6-delige serie: Der Theo. Hij onderzoekt in de serie wat wij van de Duitsers kunnen leren en koppelt de opgedane kennis terug naar trainer Ronald Koeman.

Lees meer

Dancehit L’amour Toujours verboden op Oktoberfest

beheerder 29 mei 2024 Geen categorie

De dance-hit L’amour Toujours is dit jaar verboden op het Oktoberfest in München, het grootste volksfeest ter wereld. De hit heeft in Duitsland een extreemrechtse bijbetekenis gekregen en meerdere dj’s in Duitsland willen het nummer om die reden niet meer draaien.

Lees meer

EK 2024: organiseer een Duits voetbalfeestje

beheerder 26 april 2024 Geen categorie

Het EK 2024 komt eraan: de ideale gelegenheid om een Duits voetbalfeestje of oktoberfest te organiseren voor je vrienden, buren, dorpsgenoten of ander gezelschap. Benieuwd welke ingrediënten niet kunnen ontbreken op jouw EK-feestje? Check onze party-tips:

Lees meer

Beieren verbiedt wiet roken op het Oktoberfest

beheerder 19 april 2024 Geen categorie

Op het Oktoberfest in München, het grootste volksfeest ter wereld met miljoenen bezoekers, mag geen wiet gerookt worden. De deelstaat Bayern kondigde afgelopen dinsdag 16 april het verbod aan.

Lees meer
Blog archief

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.