15 May 2020

Geen Oktoberfest München, wel “Trachtenfreitag”

Nu Oktoberfest Munchen niet doorgaat, komen Trachten-zaken met een interessant initiatief: Trachenfreitag. Het initiatief ontstond 2 jaar geleden al, maar heeft nu een versnelde lancering gekregen vanwege de Corona-crisis.

Trachten-kleding, Lederhosen en Dirndls, worden in Beieren niet alleen gedragen naar het Oktoberfest, maar ook naar bruiloften en andere feestelijke gelegenheden. Hippe Trachten-merken presenteren ieder jaar weer de nieuwste collecties en trends. Een lust voor het oog.

Dat is niet alleen zo op de catwalk, maar ook op de Wiesn. Een man is op en top man in zijn Lederhosen-kostuum en vrouwen zijn ultiem vrouwelijk in een Dirndl. Om nog maar niet te spreken over de schattigheidsfactor van kinderen in klederdracht. Je kijkt je ogen uit!

Trachtenfreitag: een gevoel van saamhorigheid

Omdat deze mooie kledingstukken, ondanks alle feestelijke gelegenheden alsnóg veel te zelden worden gedragen heeft het initiatief “Trachtenfreitag”, ofwel “traditionele vrijdag” in het leven roepen.  “We willen het kostuum in het dagelijks leven normaliseren en iedereen de kans geven hun oude of nieuwe Trachten-kleding vaker te kunnen dragen.”

Het Beierse leven

Om het gevoel van saamhorigheid te creëren (zoals op een feest of festival), wordt iedereen, van vrijdag 8 mei t/m 2 oktober, aangemoedigd een Lederhosen of Dirndl te dragen in het normale dagelijkse leven en zo het “Beierse leven te leven”. Of het nu in de metro is, op het werk, bij de dokter, thuis, op straat, op de fiets, op een motor, in de biergarten (zodra ze weer opengaan), aan het meer, in de bergen of tijdens het sporten. Het initiatief moedigt aan ook collega’s, vrienden, kennissen, bazen, klanten en familie uit te nodigen traditioneel gekleed te gaan in Dirndls, Lederhosen, rokken, blouses, traditionele jassen en tassen en andere Trachten-kleding.

Gebruik de #Trachtenfreitag

Wat de Bayerische bevolking ervoor moet doen? Gewoon iedere vrijdag het huis uitgaan in Trachten. Het initiatief heeft een Facebook-pagina, een Instagram-pagina en een website en nodigt iedereen uit op vrijdag een foto in trachten-kleding te plaatsen onder de #trachtenfreitag. Onder iedereen die een foto plaatst worden vouchers van traditionele Trachtenshops verloot. “Zodat we onszelf en de wereld kunnen laten zien dat we de angst en de lockdown kunnen overwinnen met onze manier van leven.”

Neem jij ook een kijkje?

Wil jij ook genieten van knappe Bayerische heren en dames in sexy kostuum? Volg Trachtenfreitdag dan. Dat doen wij uiteraard ook! 😉 Heb je vragen over Oktoberfest-kleding? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op   bel of App met 06-10397766

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.