17 August 2019

Huh? Begint het Oktoberfest al in september?

Laten we meteen het grootste misverstand over het Oktoberfest uit de wereld helpen. Het Oktoberfest heet namelijk niet zo omdat het plaats hóórt te vinden in de maand oktober. Het gaat juist van start in september en eindigt begin oktober al. Waarom?

Voor het beantwoorden van deze vraag duiken we even de geschiedenis in. Het eerste Oktoberfest werd in 1810 gehouden ter ere van het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig met prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen. De festiviteiten begonnen op 12 oktober en eindigden op 17 oktober met een paardenrace. In de daaropvolgende jaren werden de vieringen herhaald en later werd het feest verlengd en verplaatst naar september. Lees hier meer over de geschiedenis van het oktoberfest.

Waarom werd het Oktoberfest verplaatst?

Door het verplaatsen van de festiviteiten kon men rekenen op betere weersomstandigheden. Omdat de septembernachten warmer waren, konden bezoekers langer genieten van de biergartens buiten de tenten en een wandeling over de Wiesn (weide), het terrein waar het Oktoberfest plaatsvindt. Het laatste Oktoberfestweekend is traditioneel gezien het eerste weekend van oktober.

Wanneer vindt Oktoberfest Munchen 2019 plaats?

Oktoberfest Munchen 2019 vindt plaats van zaterdag 21 september t/m zondag 6 oktober.

Ook nog gaan?

Dat kunnen we ons voorstellen, want het Oktoberfest is écht een bucketlist-item. Is je rekening leeg, zo vlak na het festival-seizoen? Geen punt. Check ons budget-campingarrangement, inclusief gereserveerde plek aan een biertafel in één van de grote biertenten. Zien we je daar?

Mail camping@oktoberfestfan.nl   bel of App met 06-10397766

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.