25 June 2020

Versoepeling Corona-regels: positiviteit bij Oktoberfest-organisaties

Naar aanleiding van de versoepelde regels, zoals gisteravond aangekondigd door Mark Rutte, deden we vandaag een belronde. We benaderden Oktoberfest Amersfoort, Oktoberfest Geerdijk en Oktoberfest Alteveer. Hoe kijken zij tegen de versoepelingen aan?

Reacties van drie Oktoberfest-organisaties

Een grotere tent om aan de regels te kunnen voldoen

Rowan Frijhoff van Oktoberfest Amersfoort vertelt: ” We willen ons feest in oktober nog steeds door laten gaan. Onze organisatie Festifoort organiseert meerdere feesten in het jaar die inmiddels geannuleerd zijn. Daarom hopen we van harte dat de versoepelingen voortzetten. We hebben in ieder geval al een grotere tent gehuurd om aan de regels te kunnen voldoen.”

2 dagen feest in Geerdijk

Patrick Fokke van Spoorfuif en Oktoberfest Geerdijk geeft aan: “Er zijn nog steeds plannen om op 2 en 3 oktober aanstaande twee feesten te organiseren. Een Hollandse avond op vrijdag 2 oktober en het jaarlijkse oktoberfest op 3 oktober. Uiteraard rekening houdend met alle maatregelen die van toepassing zijn.”

Artiesten staan nu al te popelen

Johan Sok van het Oktoberfest in Alteveer vertelt: “Wij hebben op zaterdag 10 oktober nog steeds ons Oktoberfest gepland staan. De artiesten, Wahsinn, Party Kryner, Gipfel Power en dj Douwe staan nu al te popelen het podium op te gaan. Als klap op de vuurpijl – en als alles doorgaat – komt Rene Karst ook een pul bier atten voor de sfeer;-)”

Oktoberfeest Sittard

Helaas werd Oktoberfeest Sittard, net zoals die Heise Bierfesten, dit jaar wél geannuleerd.

Vergunningen

Vergunningsplichtige evenementen mogen per 1 juli weer een vergunning aanvragen. Omdat de goedkeuring voor een aanvraag ongeveer 6 weken duurt, zijn Oktoberfest-organisaties daarmee in ieder geval op tijd.

Ondertussen rijst wél de vraag of bezoekers zich kunnen houden aan de ‘niet meezingen’-maatregel, zoals die nu ook geldt voor voetbalstadions. Bij een verdere versoepeling de komende maanden, zou deze maatregel mogelijk weg kunnen vallen.

Update 17 juli:

Oktoberfest Emmen is helaas ook afgelast, net zoals Oktoberfest Geerdijk en Oktoberfest Breda. Oktoberfest Wevelgem geeft aan een Corona-proof variant te bekijken en JFC Oktoberfest Brunssum start met de verkoop van early bird tickets.

Nieuws of zelf een Oktoberfest organiseren?

Heb je nieuws over jouw Oktoberfeest? Laat het ons even weten.

Zelf een Oktoberfest organiseren? Bekijk het blog-item ‘Feest organiseren in Corona-tijd? Een Oktoberfest-thema biedt uitkomst’.

Advies nodig of eens sparren? We helpen je graag!

Neem contact op   bel of App met 06-10397766

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.