15 September 2020

Oktoberfest-serie “Oktoberfest 1900” op ARD en Netflix

Vanaf vanavond is op ARD de zesdelige serie “Oktoberfest 1900” te zien. De serie belicht de geschiedenis, traditie en het economische machtsspel rondom Oktoberfest Munchen in een prachtige historische setting. De serie is vanaf 1 oktober ook op Netflix te zien.

De serie gaat over brouwer en horeca-ondernemer Curt Prank, die met zijn intriges probeert de concurrentie uit te schakelen door een bierkasteel voor zesduizend feestgangers te bouwen. Dat is tegen het zere been van het brouwersgilde van München.

Ondertussen komt Prank’s dochter Clara in München aan, vergezeld van haar nieuwe chaperonne Colina. Om Pranks plannen te verijdelen heeft Stifter met de gemeente afgesproken dat op het Oktoberfeest voortaan alleen nog maar bier uit München mag worden geschonken.

Stifter biedt Prank aan om hem bier uit zijn eigen brouwerij in München te leveren, op voorwaarde dat hij met Pranks dochter Clara mag trouwen…

Oktoberfest 1900: alle info over de serie

Benieuwd naar de afloop van dit verhaal? Wij wel! De historische setting, kostuums en een top-cast maken deze serie in ieder geval tot een ware must-see voor Oktoberfestfans.

Op de site van ARD is alle achtergrond-info over Oktoberfest 1900 te vinden, waaronder kijkjes achter de schermen, nieuwsberichten en interviews met de cast. Vanavond, dinsdagavond 15 september, is er aansluitend op de eerste twee afleveringen ook een documentaire over de stad Munchen in 1900 te zien.

Oktoberfest: Beer & Blood kijken?

Streamen lukt niet in Nederland (vanwege geoblocking), maar je kunt de serie wel gewoon op tv (ARD) bekijken op de volgende tijdstippen:

Di, 15.09. | 20:15 u. (1+2)
Di, 15.09. | 21:45 u. (Docu)
Wo, 16.09. | 20:15 u. (3+4)
Wo, 23.09. | 20:15 u. (5+6)

De serie is onder de naam Oktoberfest – Beer & Blood – ook te zien op Netflix vanaf 1 oktober.

Veel kijkplezier!

(Foto header: Oktoberfest 2019 zwart-wit, Olaf van Kampen)

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.