9 September 2022

Horeca in München viert wederom Wirtshauswiesn

Restaurant-eigenaren in de binnenstad van München kondigden dit jaar wederom de Wirtshauswiesn aan: het “restaurant-Oktoberfest”. Het vindt tegelijk plaats met het Oktoberfest op de Theresienwiese.

“Die Wiesn ist kein Ort und kein Termin, sondern ein Gefühl – deshalb findet nach dem großen Erfolg in den vergangenen Jahren auch 2022 wieder die WirtshausWiesn statt”.

Een prachtige oneliner, want het oktoberfest is inderdaad een gevoel. Vanuit die gedachte wordt dit jaar voor de derde keer de Wirtshauswiesn georganiseerd.

Waarom de Wirtshauswiesn?

Toen het eerste Oktoberfest in 1810 plaatsvond, waren er geen tenten en cateringmogelijkheden beschikbaar. Daarom trokken de mensen naar de stad, naar de tavernes. Vanuit die gedachte, is de Wirtshauswiesn oorspronkelijk ontstaan in Corona-tijd. Het Oktoberfest op de Theresienwiese kon daardoor twee jaar op rij niet doorgaan.

Wat is de Wirtshauswiesn?

In ongeveer 50 restaurants en biergartens in München vind je tijdens Oktoberfest 2022 de typische oktoberfest-sfeer: de lekkernijen uit de tenten, zelfgebrouwd Wiesnbier, oktoberfest-muziek en andere Bayerische activiteiten. Uiteraard is iedereen gekleed in Dirndls en Lederhosen, ofwel traditionele oktoberfest-kleding.

Wirtshauswiesn bezoeken?

Heb je geen biertafel op de Wiesn kunnen scoren, wil je het terrein even af of ben je toevallig in München? Pik dan zeker de sfeer van de Wirtshauswiesn even mee.

De Wirtshauswiesn vindt tegelijk met het Oktoberfest München plaats: vanaf zaterdag 17 september tot en met maandag 3 oktober. Je herkent de deelnemende restaurants en bierkelders aan de vlag met het logo van de Wirtshauswiesn. Het is een goed plan om vooraf te reserveren.

Ein Prosit und smakelijk!

wirtshauswiesn 2022

(Bron Muenchen.de)

 

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.