10 September 2020

Horeca in Munchen viert ‘restaurant-Oktoberfest’

Restaurant-eigenaren in de binnenstad van Munchen kondigden onlangs de Wirtshauswiesn aan: het “restaurant-Oktoberfest”. Het wordt volgens de 54 gastheren een mini-variant van het Oktoberfest.

Het is na ‘Sommer in der Stadt‘ (dat t/m 4 oktober duurt) het tweede alternatief dat het wegvallen van het Oktoberfest op probeert te vangen.

Deze mini-versie van het Oktoberfest wordt omlijst door Oktoberfest-bier, eten, Oktoberfest-kleding én live muziek van de kapellen die normaalgesproken optreden in de grote Festzelte op het Oktoberfest.

Na het feest de tavernes in

Woordvoerder Gregor Lemke legt uit waarom deze variant eigenlijk meer gemeen heeft met de oorspronkelijke Wiesn dan met het festival op de Theresienwiese: “Toen het eerste Oktoberfest in 1810 plaatsvond, waren er geen tenten en cateringmogelijkheden beschikbaar. Daarom trokken de mensen naar de stad, naar de tavernes. Dat matcht mooi met deze Wirtshauswiesn.”

54 gastheren en restauranthouders

Aan de Wirtshauswiesn doen 18 grote “Wiesn-gastheren” mee, die normaalgesproken een tent runnen op het Oktoberfest.  Daartoe behoren onder andere Fischer Vroni, Kufflers Weinzelt, Hofbräu, Hacker, Augustiner en Paulaner.

Christian Schottenhamel, van Paulaner am Nockherberg, vertelt dat er net zoals op het echte Oktoberfest, tot 22.30 uur live muziek te horen zal zijn tijdens de Wirtshauswiesn. In zijn feestzaal passen in Corona-tijd 800 mensen (normaal zijn er dat 3500). (Bron: Tz.de).

Ook doen er 36 restaurants uit de binnenstad mee.

Wirtshauswiesn bezoeken?

De Wirtshauswiesn vindt plaats vanaf zaterdag 19 september, de oorspronkelijke startdatum van Oktoberfest Munchen. Wil je Munchen rond september toch gaan bezoeken? Dan lijkt het ons een toll idee óók de Wirtshauswiesn te bezoeken.

Je herkent de deelnemende restaurants en bierkelders aan de vlag met het logo van de Wirtshauswiesn. Reserveer wel altijd even.

Logo Wirtshauswiesn

(Bron Muenchen.de)

Meer weten over München?

Bekijk ook eens onze pagina stedentrip Munchen. Ben je op de Wirtshauswiesn? Het zou leuk zijn als je wat foto’s/filmpjes met ons wilt delen. Wij zijn er in ieder geval bij volgend weekend!

Ein Prosit!

Team Oktoberfestfan.nl

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.