17 September 2022

Oktoberfest München van start: eerste beelden via onze socials

Vanmiddag is het eerste vat aangetapt door de Oberbürgermeister van Bayern en heeft O’zapft is! geklonken. Oktoberfest München 2022 is eindelijk van start gegaan. Lees hier al het nieuws en bekijk de eerste live-beelden vanuit München.

Er worden dit jaar zo’n 7 miljoen bezoekers verwacht en de reserveerbare avondtafels zijn zo goed als volgeboekt. Daarnaast ziet men in München dit jaar weer veel interesse vanuit het buitenland en bij jongeren. Dat belooft een fantastisch feest te worden!

Wij bezoeken het feest ieder jaar en volgen het nieuws op de voet. Dit zijn de nieuwigheden:

Mondmasker mag af

Alhoewel specialisten gewaarschuwd hebben voor een hoog infecte-gehalte op het Oktoberfest, zijn er geen Corona-maatregelen. Het mondmasker hoeft op het Oktoberfest niet gedragen te worden, tenzij je dit zelf wilt. De Duitse minister van volksgezondheid, Karl Lauterbach (SPD), riep iedereen per Twitter op eerst een zelftest te doen, maar dit is niet verplicht.

Als je ziek bent of Corona-verschijnselen hebt, raadt men uiteraard aan niet te komen. In het openbaar vervoer moeten wel mondmaskers gedragen worden.

Nieuwe Festzelt

Het Oktoberfest heeft dit jaar een nieuwe branding en een nieuw logo, die je op het terrein en op de officiële Wiesn 2022-bierpul terug zult zien. Er is daarnaast een nieuwe Pschorr Bräurosl-tent gebouwd (één van de zes biermerken die mag serveren op het Oktoberfest), met een nieuwe uitbater. Echte Oktoberfestfans zijn daar natuurlijk superbenieuwd naar, gezien een grote, nieuwe biertent op het terrein een unicum is.

Daarnaast zijn er wat nieuwe kermis-attracties te vinden op de Wiesn en ook vind je bij de ingang een nieuw gedenkteken van de aanslag op het Oktoberfest in 1980.

Hele stad viert feest

Toen het eerste Oktoberfest in 1810 plaatsvond (lees hier meer over de geschiedenis van het Oktoberfest), waren er geen tenten en cateringmogelijkheden beschikbaar. Daarom trokken de mensen naar de stad, naar de tavernes.

Vanuit die gedachte, is in Corona-tijd het initiatief “Wirtshauswiesn” ontstaan. De Wirsthauswiesn wordt dit jaar voortgezet in de stad München. Zo’n 50 deelnemende restaurants en biergartens nemen de sfeer van het Oktoberfest over. Ze serveren Bayerische lekkernijen, zelfgebrouwd Wiesn-bier en er is live, Bayerische muziek.

Bierpijzen gestegen

De bierprijzen zijn dit jaar gestegen. Een pul bier kost dit jaar tussen de 12,60 euro en 13,80 euro. Dat is een prijsstijging van 16,1% ten opzichte van 2019.

Voorkomen van ongewenste sexuele intimidatie

Niet onbelangrijk: op het Oktoberfest bestaat sinds 2003 het concept “Sichere Wiesn”. Deze campagne behoedt vrouwen voor ongewenste sexuele intimidatie of betastingen. De Safe Space, waar meisjes en vrouwen terecht kunnen met vragen en problemen, bevindt zich in het servicecentrum. Vrouwen kunnen vooraf kijken op sicherewiesn.de.

Veel Nederlandse bezoekers

Het Oktoberfest in München is ook weer erg populair bij Nederlanders. Dat zien we aan de mate waarin berichtgeving over het Oktoberfest in München bekeken en gelezen wordt, maar horen we ook terug van onze partner, die reizen naar Oktoberfest München organiseert. Ook komen er alweer nieuwe aanvragen binnen voor het bezoeken van Oktoberfest München 2023.

Tot slot zien we dat meer mensen voor het bezoek aan München willen investeren in traditionele oktoberfest-kleding, in plaats van carnavaleske pakjes.

De eerste live-beelden van Oktoberfest München

Bekijk de eerste foto’s, video’s en reels van Oktoberfest München via onze Instagram of Facebook-pagina.

Ben je zelf in München? Gaaf! We vinden het geweldig als je je beelden met ons zou willen delen. Stuur een pb via social media of mail redactie@oktoberfestfan.nl.

Wil je het feest last-minute bezoeken? Vul ons contact-formulier in en vink aan “Oktoberfest München bezoeken”. We kijken dan met je mee naar de mogelijkheden.

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.