16 October 2020

Oktoberfeest Sittard 2020: programma een jaar opgeschoven

Vandaag zou Oktoberfeest Sittard van start zijn gegaan. Het 6-daagse feest in Sittard (Zuid-Limburg) is het grootste Oktoberfest van de BeNeLux. Het stond zelfs in de top 10 van National Geographic voor beste Oktoberfeesten ter wereld.

Oktoberfeest Sittard wordt bezocht door zo’n 200.000 bezoekers, maar de schootsvelden, de Sittardse ‘Wiesn’, waarop het feest plaatsvindt, blijven dit jaar akelig leeg. De binnenstad van Sittard is daarom eerder dan gebruikelijk in kerstsfeer opgetuigd.

Vaste prik voor velen

Oktoberfeest Sittard is een vaste prik voor velen en vaak een 6-daagse minivakantie voor Sittardenaren. Ook is het populair bij veel andere bezoekers, waaronder Duitsers. Oprichter en eindbaas Sjef Schurgers meldt vandaag op Facebook:

T blijft vreemd om na 15 jaar aan de vooravond van t Oktoberfeest, niet in een woonwagen naast de tent, maar in je eigen bed te slapen. Niet, nu in de backstage-bar onze burgervader te ontvangen en na een nachtelijke rondleiding gezamenlijk t eerste pils van onze backstage ” Wirt” Rick te nuttigen. Niet te luisteren naar zijn toespraak die hij traditioneel, op dit late tijdstip voor onze complete crew hield. Niet moe te zijn en toch niet kunnen slapen. Tja, t is niet anders. Blijf allemaal gezond!!!

Oktoberfestfans delen foto’s

Oktoberfeest Sittard zelf roept haar fans op Facebook op de mooiste herinnering of Oktoberfest Sittard-foto te delen met de boodschap ‘Ook dit jaar klopt mijn oktoberfeesthart! #oktoberfeestsittard’.   Aan deze oproep wordt door veel fans gehoor gegeven. Ook belooft het feest digitaal terug te gaan blikken.

Oktoberfeest Sittard 2021

Het volledige programma is een jaar opgeschoven. Oktoberfeest Sittard 2021 vindt plaats van vrijdag 22 oktober t/m woensdag 27 oktober. Benieuwd hoe het feest eruit ziet en wat er allemaal te doen is? In 2019, inmiddels de laatste editie, spraken wij exclusief met oprichter en eindbaas Sjef Schurgers. Check!

Vragen over het Oktoberfest in 2021?

Houd onze online feestagenda in de gaten en bekijk welke Oktoberfeesten je (hopelijk) in 2021 kunt bezoeken. Heb je vragen? Wij vertellen je graag meer over onze passie.

Neem contact op   bel of App met 06-10397766

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.